Hendek Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Hendek Belediyesi organizasyonluğunda gerçekleştirilen turnuva saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programa Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra; Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Yaşar Zımba, 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkanı Ali İnci, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, Ali Gaffar Okkan’ın ablası Sebahat Arslan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

13 ilden bin 100 sporcu

Hendek spor salonunda 13 ilden, 67 kulüp ve bin 100 sporcunun katıldığı turnuvanın önemine değinen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bugün burada iki güzelliği bir arada yaşıyoruz. Hem ülkemize adını ve şanını duyurmuş Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan'ı anıyoruz, hem de O’nun adına güzel bir spor turnuvası düzenlemiş oluyoruz. Bizler sporun yaygınlaşması için çalışıyoruz. İlimizde 54 değişik alanda spor faaliyetlerini yürüten, 67 bin lisanslı sporcumuz var. Sakarya bu yönüyle diğer şehirlerden çok farklı bir şekilde öne çıkıyor. Bu tür turnuvaların bizim spor zenginliğimize daha fazla katkı sağladığına inanıyorum” dedi.

“Bazı meslekler bazı isimlerle özdeşleşmiştir”

Bazı mesleklerin bazı isimlerle özdeşleştiğine dikkat çeken Vali Nayir, “Bizler bazı meslekleri bazı isimlerle özdeşleştirmişiz. Ülkemizde Vali deyince Recep Yazıcıoğlu'nu, Emniyet Müdürü deyince Şehit Ali Gaffar Okkan'ı hatırlamamak mümkün değil. Bu isimlerin bir bayrak olarak kendi mesleklerini yansıttığını biliyoruz ve Ali Gaffar Okkan'ın spora duyduğu ilgiyi de biliyoruz. Bu ismin bu turnuvayla anılması inanıyorum ki, O’nun ruhunu da aziz kılıyor.

Bu turnuvada emeği geçenleri canı gönülden kutluyor, buraya kadar gelip bu turnuvayı faal hale getiren sporcularımızı ve antrenörlerini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Şehit Emniyet Müdürü Okkan’ın ablası Sebahat Arslan ve protokol üyeleri ile birlikte turnuvada dereceye girenlere madalyalarını takarak onlarla yakından ilgilenen Vali Ahmet Hamdi Nayir, turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar dileyerek hatıra fotoğrafı da çektirdi.