Turnuvaya Adapazarı, Söğütlü, Serdivan, Geyve, Pamukova, Erenler, Akyazı, Sapanca, Arifiye ilçelerinden 300 civarında sporcu katıldı. Dereceye giren sporculara madalya, genel klasmanda dereceye giren kulüplere kupa verildi.

Dereceye giren sporculara ödülleri Sapanca belediye başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Spor İlçe müdürü Turhan Yılmazer, Federasyon temsilcisi Aykut Duman, Avrupa, Dünya hakemi Uğur Kobaş, Milli takımlar menajeri Hikmet Şaha tarafından verildi.

Federasyon il temsilcisi Aykut Duman “Belediye başkanımız müsabakaların başından sonuna kadar bizlere destek oldu. Hatta müsabaka sonunda hakem ve antrenörleri ağırlaması, zaman ayırarak yanımızda olması büyük bir nezaket örneği. Spora verdiği desteklerden dolayı kendisine teşekkür ederiz” dedi.

Avrupa Dünya hakemi Uğur Kobaş “Türk karatesinin en başarılı illerinden biri olan Sakarya yaptığı faaliyetler ile ülke içinde takdir ediliyor.  Bu maçlar ile yetişen sporcular ülkemizin yüz akı olurken, aldıkları başarılar da ülkemizin gurur kaynağı oluyor” şeklinde konuştu.

Belediye başkanı Aydın Yılmazer yaptığı konuşmada ise şunları söyledi, “Karate spor camiasını ilçemde görmekten çok mutluyum. Sporun ve sporcunun her zaman yanında biri olarak, ilçe sporunun gelişimine çok önem veriyorum. Elimizden geldiğince faaliyetlerde bulunarak yada destek olarak gençliğe hizmet etmeye çalışıyoruz. Bundan sonra spor adına hizmetlerimiz devam edecek.”