Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’un da eşlik ettiği ziyarette, Karate İl Temsilcisi Hikmet Şaha, Hendek İlçe Antrenörü Nurkan Kayacık, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Antrenörü Hasan Çakırlar ile Doğa Okulları Müdürü Dursun Püsküllüoğlu da yer aldı.

“Önemli projeler yürütüyoruz”

Spora verdiği desteklerden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür eden İl Müdürü Arif Özsoy, madalya sevinci de pylaşmak istediklerini dile getirdi.

Yunan rakibini yendi

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası 21 yaş altı erkekler kumite 60 kilodaki final mücadelesinde Yunan rakibini 3-2 mağlup ederek altın madalya kazanıp Avrupa şampiyonu olan Milli Karateci Ömer Faruk Ateş, Ümitler kariyerinden sonra ikinci Avrupa Şampiyonası altın madalyasını U21 kategorisinde kazandığı için mutlu olduğunu ifade etti. Doğa Okulları Müdürü Dursun Püsküllüoğlu da, aynı zamanda öğrencileri olan Milli Yüzücü Ada Zehra Anlatıcı’nın 2019 yılı Eylül ayında İtalya’nın Sardunya Adası’nda düzenlenen Down Sendromlular Açık Yüzme Şampiyonası’nda 50 metre kurbağalama stilinde 1. olarak 16 yaş altı kategorisinde dünya rekoru kırdığını, Arda Tuna Karcan ve Mert Pehlivan isimli öğrencilerinin de Sakarya’da yapılan Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Milli Takım seçmelerinde büyük başarı elde ederek Milli Takım Sporcusu olmaya hak kazandıklarını, ayrıca okullarında yapılan seçimde Öğrenci Meclis Başkanı ve üye seçilen öğrencilerin de bu ziyarette yer aldığını ifade etti.

Sporcular ve öğrencilerle sohbet etti

Şampiyonlar ve Milli Takım Sporcuları ile katıldıkları turnuvalardaki başarıları hakkında bir süre sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Türkiye ve Sakarya adına sporcuları tebrik etti. Vali Nayir, “Sporcularımız daha öncesinde de kazandıkları başarılara yenilerini eklemişler. Ülkemizde büyük bir kitlesi olan karate sporu, bizim insanımızın yapısına uygun, karakterimize, kabiliyetimize uygun diye düşünüyoruz. Bizler ekip halinde yapılan sporlardan çok ferdi spor branşlarında daha başarılıyız. Ancak, takım sporlarında daha başarılı olmayı, takım ruhunu yaşamayı da gönül arzu ediyor” dedi.