Güreş ve Karate’de Türkiye’yi temsil ettiler

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Metehan Başar, Ekim ayında Macaristan’da gerçekleşen müsabakalarda Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 87 kiloda altın madalya kazanmıştı. SUBÜ Beden Eğitimi Öğretmenliği öğrencisi Burak Uygur da İspanya’da bu ay düzenlenen 24'üncü Dünya Karate Şampiyonası’nda takım halinde katıldıkları 5 maçlık seride rakibini 1-0 yenmesine rağmen takım puanlarını 3-2 ile tamamlayınca Milli Takım, Dünya 2’ncisi olarak madalyayı aldı.

“Ülkemizi hakkıyla temsil ettiler”

Türkiye’de spor alanındaki önemli başarılara imza atan SUBÜ’lü öğrenciler Spor Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) başta olmak üzere tüm çevrelerden kutlama mesajları aldılar. Başarılarının ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ı da makamında ziyaret eden şampiyonlara çeşitli hediyeler ve plaket takdim edildi.

Mehmet Sarıbıyık, burada yaptığı konuşmada üniversitenin spor alanındaki başarılarıyla büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Milletimize yaşattığınız bu onur için hepinize teşekkür ederim. Üniversitemizin uygulamaya yönelik eğitim modelleri ile öğrencilerimiz eğitim süreçlerini kendi alanlarıyla ilgili deneyim kazanarak sürdürüyorlar. Öğrencilerimizin başarılarıyla mutluluk duyuyoruz, Ülkemizi hakkıyla temsil ettiler, başta kendilerine olmak üzere, tüm hocalarına teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy da katıldığı ziyarette Milli Sporcuları kutlayarak plaket takdim etti.

Milli Sporcular, gösterilen ilgiden ve destekten dolayı teşekkür ederken, çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine eklediler.