“Belli kişiler mücadele ediyor”

Başkan Toçoğlu, Sakaryaspor’a bu zamana kadar yaklaşık 7 milyon TL para harcandığını söyleyerek, “Takıma ara transferde takviye gerekiyor. Sezon başında transferi son gün açabildik. Takım bu haliyle iyi işlere imza attı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben elimden geleni yapıyorum. Yapmaya da devam edeceğim. Sakaryaspor’un geleceği sadece belli kişilerin mücadelesi ile şekillenemez. Herkesin elini taşın altına koyması gerekir” diye konuştu.

“Destek olacak kimse bulamıyoruz”

Sakaryaspor’un borcunu yapılandırdıklarını da açıklamalarına ekleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “Geçtiğimiz dönemlerde ‘Zeki Toçoğlu Sakaryaspor konusunda adım atsın, biz arkasından geleceğiz’ diyenler, şimdilerde ortada yoklar. Belli isimler dışında kimsenin kulübümüze destek olduğunu göremedik. ‘15 bin kişi önünde oynuyor. Sakaryaspor bir markadır. Sakaryaspor seviliyor’ deniyor. Ancak iş kulübümüze destek olmaya geldiğinde kimseyi bulamıyoruz. Sadece 5 milyon TL Orhan Kocabıyık verdi. Onun dışında Sakarya’da kulübümüze herhangi bir destek yok” ifadelerini kullandı.

tocoglu_sakaryaspor2.jpg

“Gelecek vaat etmiyor”

Sakaryaspor yönetimi tarafından başlatılan Mobil Aidat Sisteminde istenilen seviyeye ulaşılamadığını da açıklamalarına ekleyen Başkan Toçoğlu, “Şu anda kampanyaya üye sayımız yaklaşık 2 bin seviyesindedir. Maçlara yaklaşık 15 bin taraftarımız geliyor. Sakaryaspor’a destek için tüm vatandaşlarımızın kampanyaya destek olması gerekiyor. Gerçek Sakaryaspor sevdalıları statları doldurarak takımına destek olmaya devam edecektir. Ancak üzülerek ifade edebilirim ki, Sakaryaspor bu şartlarda gelecek vaat edemiyor” dedi.

“Yeni stadın kapasitesi ideal”

Başkan Toçoğlu açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Bu zamana kadar yeni stat konusunda endişeye kapılmam söz konusu olmadı. Sakarya için 25 bin kapasiteli bir stadın ideal olduğunu düşünüyorum. Stat bakımları ve işletme maliyetleri gibi önemli hususları da hesap etmek gerekir. Bu yüzden ideal kapasiteye sahip bir stat inşa edeceğiz. Şehrin birlikte hareket etmesiyle Sakaryaspor eski günlerine taşıyabiliriz. Bu konuda herkesten duyarlılık bekliyoruz.”

“Altyapı tesisleri Sakaryaspor’undur”

“Sakaryaspor Altyapı Tesisleri, Sakaryaspor’undur. Daha önce de ifade ettik, Serdivanspor’da tesisimizden yararlanacak. Serdivan yer tahsisinde bulunduğu için maçlarını altyapı tesislerinde oynayacak. Ekrem Karaberber Altyapı Tesislerinde çalışmaların tamamlanmasının ardından yüzde 80’lik kısmını Sakaryaspor, yüzde 20’lik kısmını da Serdivanspor kullanacak.”