Türkiye Kupası ilk turunda temsilcimiz Sakaryaspor dün deplasmanda Derincespor ile karşı karşıya geldi. Saat 15.30’da başlayan müsabakaya temsilcimiz Sakaryaspor yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktı. Teknik Direktör Cem Cambaz, Adliyespor ile oynanan lig maçındaki kadrodan tam 9 futbolcuyu bu maçın ilk 11’ine almadı. Buna rağmen temsilcimiz, 4’ncü dakikada yeni transferi Hüseyin Altuğ Taş’ın attığı golle 1-0 öne geçti.
 
Müsabakanın 26’ncı dakikasında ise Derincespor’dan Cem Aktaş Sakaryaspor filelerini havalandırarak durumu eşitledi ve ilk yarı 1-1 sonuçlandı. İkinci yarıda başka gol olmazken, müsabaka uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında da iki takım da kontrollü oyun sergilerken, temsilcimiz Sakaryaspor 117’nci dakikada Abdulkadir Akyıldız’ın golü ile öne geçti ve maç bu sonuçla bitti. Ekibimiz bu galibiyetle Türkiye Kupası’nda yıllar sonra 2. tura geçmiş oldu.
 
STAT: İzmit İsmetpaşa
HAKEMLER: Ercan Hellaç, Bülent Uludoğan, Bekir Yücel 
DERİNCESPOR: İlkay Güner, Onur Demir, Zafer Doğan, Emre Kaba, Aykut Köz, Ahmet Güney, Alperen Öğdüm, Cem Aktaş, Raif Gündoğdu, Murat Aydın, Hasan Ali (Dk.62 İbrahim Gürel)
SAKARYASPOR: Hüseyin Bilge, Ahmet Aktaş, Aytaç Ak, Burak Bekaroğlu, Hasan Erdi, Canberk, Ceyhun Yelkenci, Anıl Çetin (Dk.70 Enes Ata), Hüseyin Altuğ, Özenç Albayrak (Dk.68 Talha Mayhoş), Abdulkadir Akyıldız
SARI KARTLAR: Alperen Öğdüm (Derincespor), Aytaç Ak, Burak Bekaroğlu (Sakaryaspor)
GOLLER: Dk.4 Hüseyin Altuğ, Dk.117 Abdulkadir Akyıldız (Sakaryaspor), Dk.26 Cem Aktaş (Derincespor)