DiYARBAKIR iLE SORUN YOK
Toplantıda konuşan Başkan Cevat Ekşi, “Öncelikle herkesin bilmesi gerekir ki bizim Diyarbakır şehri ile hiçbir sorunumuz yoktur. Geçtiğimiz senelerde Diyarbakır taraftarının şehrimizde nasıl karşılandığı iyi bilinir. Unutulmasın ki buradaki maçtan önce Amed takımına tesislerimizi açtık ve onların tesislerimizde idman yapmasını sağladık. Daha önce deplasman seyirci yasağı olan Diyarbakırspor taraftarının bu yasağını kaldıran da Sakaryasporlular olmuştur. Sakarya'da yaşanan olaylar ortamı germe amacıyla gereksiz büyütülmüştür ve adeta bir öç alma içine sokulmuştur. Sakaryaspor ilk defa bir deplasmanda böyle olaylarla karılaşmıştır” dedi.

MHK, PFDK ve TFF’YE iLETTiK
Başkan Ekşi, yaşananlarla ilgili, “Otelden çıkışımızla beraber güvenlik güçleri ile birlikte sahaya gittik. Biz bu kadar fazla olayla karşılaşacağımızı düşünmüyorduk. Oyuncularımıza sözlü ve fiziki saldırıda bulundular. Sakaryaspor Kulübü olarak tüm yaşananları belgeledik. Bunlarla alakalı da bir çalışma yaptık. MHK'ye, PFDK'ya, TFF'ye yani her yere bu görüntüleri ilettik. Bunlar futbolla alakası olmayan şeyler. Bu yaşananlara hakem ve temsilciler de göz yumdular” diye konuştu.

GEREKiRSE TFF’YE YüRüRüZ!
Başkan Ekşi, yaşananların hakem ve temsilcinin umursamazlıklarının da etkili olduğunu belirterek, “Tüm bu yaşananlar hakeme anlatılmasına rağmen bir adamın elinden kesici alet alınamadı. Hakem ve temsilciler sınıfta kalmıştır ve Amedspor için elinden ne geliyorsa da yapmıştır. Maçın içinde yaşananlar da bunları gösteriyor. Ne karar çıkacağını merak ediyoruz. Gerekirse hem MHK'ya hem TFF'ye Sakaryaspor olarak yürüyeceğiz! Hakkımızı aramak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. 

 

TÜRK ASKERİ GİBİ SAVAŞTILAR!

Başkan Ekşi, Diyarbakır'da Emniyet güçlerine teşekkür ederken, "Diyarbakır Emniyeti’ne, Başsavcımıza, Paşamıza herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizi çok iyi korudular. Onlar olmasaydı oradan nasıl çıkardık bilemiyoruz. Bizi orada yalnız bırakmayan tek Vekilimiz Kenan Sofuoğlu’na teşekkür ediyoruz. Futbolcu kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Türk Askeri gibi savaştılar. Hepsini kutluyorum. Her türlü zorluğa rağmen korkmadan mücadelelerini aslanlar gibi gösterdiler" dedi.