Sakaryaspor’un dün Rüstemler Tesisleri’nde gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurul olaylı bir şekilde sonlandı. Kongre öncesi herşey çok güzel giderken, Rüstemler Tesisleri’ne çok sayıda delege ve misafir geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve SATSO Başkanı Akgün Altuğ’un da hazır bulunduğu kongrede Divan Kurulu’na sunulan bir önerge sonrası ortalık karıştı. Önergede seçimin açık oylama usülü ile yapılması önerildi ancak bu durumun tüzüğe aykırı olduğu ortaya çıktı. İbrahim Nalbant’ın açık oylama yapılmasına itiraz etmesi sonrası ortalık karıştı.

öNCE NALBANT, SONRA GENÇ

Sakaryaspor Kulübü Derneği tüzüğüne göre olağanüstü kongrelerde 2 adaylı seçimin olması durumunda açık oylamanın yapılamadığı ortaya çıktı. Bu gelişme sonrası Divan Kurulu üyelerine tepkinin dozunu arttıran İbrahim Nalbant ve ekibi, kongreden listelerini çekerek çekildiklerini açıkladılar. Bu gelişmenin ardından oylama yapılmadan söz alan Cumhur Genç ise tıpkı İbrahim Nalbant gibi yönetim listesini çektiğini belirtti. Bu gelişmelerin üzerine Sakaryaspor’da kongre yapılamadı. Bu gelişme üzerine dün Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce önderliğinde Sakaryaspor’un eski başkan ve yöneticilerinin de bulunduğu mini bir toplantı yapıldığı öğrenildi.

NALBANT GERGİN GİTTİ

Sakaryaspor Başkan Adayı İbrahim Nalbant, dün kongre salonunda hayli gergin bir şekilde ayrıldı. Yaşanan gelişmeler ve gerginliklerin ardından sinirli bir şekilde kongreyi terk eden İbrahim Nalbant, yönetim listesini geri çekerek adaylıktan çekildi. Nalbant ve ekibinin kongrenin ardından Erkan Sezgin’in salonunda bir araya gelen Nalbant ve ekibi durum değerlendirmesi yaptılar.

BU MAKAM KİMSEDEN İCAZET ALMAZ!

Başkan Adaylığından çekilen Cumhur Genç, kongrede sert açıklamalarda bulundu. Genç, “Bizler onurlu insanlarız. Sayın Ekrem Yüce dün gece beni aradı ve 2 listeli bir seçime gidilmemesi gerektiğini ve benim listede olmamam gerektiğini söyledi. Ben de kendisine, 'Ben ve arkadaşlarım Sakarya'da karakteri kişiliği olan arkadaşlarız. Biz bunu kabul etmiyoruz ve kongrede aday olacağız' dedim. Bugün de aynı şekilde haberler bize yollandı. Ama biz aday olduk. Sakaryaspor Başkanlık makamı kimseden icazet almaz. Biz de geldik bu kongreye girdik. Hiçbir irade Sakaryaspor Başkanlık makamına ipotek koyamaz. Önemli olan Sakaryaspor'dur. Makamlar geçicidir. Bu yaşananlardan sonra bizim burada durmamız, siyasi iradeye rağmen burada durmak Sakaryaspor'a zarar verir. Bu saatten sonra biz aday olmuyoruz. Belediye'ye hayırlı olsun Sakaryaspor” dedi.