Takımın yeni teknik patronu İsmail Cem Cambaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette gündem Sakaryaspor oldu. Yapılan kongre sonrası Sakaryaspor yönetimini devralan İsmail Gürses ve ekibine yeni görevlerinin hayırlı olmasını temenni eden Başkan Toçoğlu, bu sezon tek hedefin şampiyonluk olduğunu ilan etti.
 
“Yönetimin yanındayız”
Kongre sürecine ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Başkan Toçoğlu, “Sakaryaspor kongresi demokrasi şölenine sahne oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak takımın borç yükünü hafifletmemiz, transferi açmamız, bu konuda gerekli maddi ve manevi desteği bulmamız Sakaryaspor’u yönetme iddiasında olan arkadaşlarımız için büyük bir kazanç oldu. Biz bundan gayet memnunuz. Çünkü önemli olan tek gerçek: Sakaryaspor’dur. Biz bu takımın hak etmediği bir yerde olduğunu zaten sürekli söylüyoruz. Sakaryaspour’u eski başarılı günlerine döndürmek hepimizin ortak arzusu. Şimdi daha önceki dönemlerde de Sakaryaspor’u yönetmiş bir ekip olarak karşımızdasınız. Sizin tecrübeniz; bizim ve şehrin de destekleriyle şampiyonluğu Sakarya’ya kazandıracağız” şeklinde konuştu.

 
“Ortak paydamız Sakaryaspor’dur”
Toçoğlu, “Şu kesin ki; artık hata yapma lüksümüz yok. Ben geride bıraktığımız sezon futbolcu kardeşlerimizin iyi niyetinden eminim. Ellerinden geleni yaptılar. Olmadı. Futbol böyle bir oyun. Ancak şimdi çok daha farklı bir evredeyiz. Başarıya, şampiyonluklara odaklanmış durumdayız. Geçmişe bir sünger çektik. Sadece ve sadece önümüzdeki sezonu, sezon sonundaki şampiyonluğu düşünüyoruz. Hata yapmadan hızlı bir şekilde üst liglere yükselmemiz gerekiyor. Bu yolda biz de sizle birlikte hareket edeceğiz. Kulübün kurumsallaşmasını bir tık daha yukarıya çıkarmak mecburiyetindeyiz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edeceğiz. Ortak paydamız Sakaryaspor’dur. Burada kişisel beklentilere, gücenmişliklere, çekememezliklere gerek yok. Sakaryaspor çatısı altında ortak zeminimiz şampiyonluktur. Gerisi teferruattır” diye konuştu.
 
“Bütünlüğü sağlamak gerekiyor”
Başkan Toçoğlu, “Sportif başarılarda takımların altyapıları çok büyük önem arz etmekte. Bu anlamda Sakaryaspor’un geleceğinin altyapı tesislerinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Üst liglerde mücadele eden takımların dahi sahip olamadığı modern bir altyapı tesisimiz var. Bu bizim için büyük bir zenginlik. A takım ile altyapı bütünlüğünü çok iyi sağlamak gerekir. Altyapıdan A takıma yeni oyuncular kazandırmak zorundayız. İşte o zaman kendimizi yapmış olduğumuz bu hizmetlerle başarılı addetmiş olacağız. İnşallah yeni yönetim ve teknik ekiple birlikte takımımız hak ettiği yerlere gelecektir. Hepinize Allah kolaylık versin” diye konuştu.
 
Toçoğlu’na Sakaryaspor teşekkürü
Sakaryaspor Kulüp Başkanı İsmail Gürses ise, “Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na bugüne kadar Sakaryaspor’a vermiş dolukları desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Her zaman olduğu gibi bu dönemde de kendileri Sakaryaspor’dan desteğini esirgemiyor. Ben yeni yönetimle bir arada, bugün, bir kez daha Sayın Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. İfade ettikleri gibi; önemli olan Sakaryaspor’dur. Bunun farkındayız. Şehrin birlikteliğiyle inşallah sezon sonunda istediğimizi alacağız” ifadelerini kullandı.