Sakaryaspor Başkanı İsmail Gürses'in göreve ilk geldiği günlerde de hayata geçirmeye çalıştığı bir projenin yeniden dillendirilmeye başladığı öğrenildi. Sakaryaspor'da bir "üst akıl" oluşturulması planlanıyor. Ancak bu bildiğimiz üst akıllardan olmayacak. İstişare Kurulu ya da Danışmanlık Kurulu adı altında oluşacak olan 9-10 kişilik ekip Sakaryaspor'a idari ve mali konularda danışmanlık yapacak. Bu kurul projesinde önemli isimlerin bulunduğu söylendi. Sakarya ve çevre illerden de önemli isimler var.
 
öNEMLi iSiMLER YER ALIYOR
Oluşturulması beklenen İstişare Kurulu'nun birkaç ayağı bulunuyor. İstanbul ayağını ise önemli iş adamları oluşturuyor. Akyazılı Turan Sarıgülle'nin öncülüğünü yaptığı görüşmelerde iş adamları Fahrettin Curoğlu ile Mekki Başak'ın yanı sıra Sakaryalı televizyoncu Şansal Büyüka’nın da bu oluşum içinde yer aldığı bilgisi alındı. Bu isimlerin yanı sıra oluşumda Fuat Birgen, Prof. Dr. Alaattin Çelik ve Sinan Karabaş gibi isimlerin de yer aldığı belirtiliyor.
 
öNCE iSTANBUL, SONRA RüSTEMLER
İstişare Kurulu'nun İstanbul ayağının bu akşam iftar yemeğinde bir araya geleceği öğrenildi. Sakaryaspor Başkanı İsmail Gürses'in de katılacağı iftar yemeği Bostancı da bulunan Büyük Kulüp'te verilecek. Sakaryaspor için oluşturulacak istişare kurulunun ikinci toplantısı Cumartesi akşam Rüstemler Tesisleri'ndeki olağanüstü genel kurul öncesinde gerçekleşecek. Kongreye çok sayıda önemli iş adamının ve profesörlerin katılacağı söylendi. / SakaryaHalk Gazetesi (Ömer GÜMÜŞEL)