Balkanlarda yer alan 11 ülkenin katılımı ile kurulan Balkan Wushu Federasyonunun Genel Kurulu İstanbul’da gerçekleştirildi. Genel Kurulda söz alan Ülke temsilcileri Balkanlarda Balkan Wushu Fedarasyonu tarafından yapılan çalışmaların ülkelerin sporcularının birbiriyle kaynaşması, birlikte hareket etme kabiliyetine kavuştuğuna dikkat çektiler. Son olarak düzenlenen Yunanistan 2015 Wushu Balkan Oyunları’nın yoğun bir katılım ile gerçekleştiğini, bu organizasyonun gerçekleşmesinde Türkiye’nin önemli katkıları olduğuna dikkat çekildi.

Değerlendirme konuşmaların ardından üye ülkelerin katılımı ile yapılan toplantıda Türkiye’nin başkanlığına devam edilmesi kararı alındı. Katılımcı ülke delegasyonlarının tamamının imzasını içeren teklif ile Balkan Wushu Federasyonu Başkanlığına daha önceden de Wushu Federasyon Asbaşkanlığı yapan ve birçok organizasyonda başarılı çalışmaları bulunan Muhammet Çapoğlu aday gösterildi. Muhammet Çapoğlu yapılan oylamada oy birliğiyle Balkan Wushu Fedarasyon Başkanı seçildi.

Başkan seçilmesi dolayısıyla teşekkür konuşması için söz alan Muhammet Çapoğlu Wushu sporunun anlam itibariyle savunma ve denge sanatı olduğunu, günümüzde bu sporun dünyada uluslararası dostluk ve kardeşlik sporu olarak kendisini güncellediğini belirterek kendisini bu göreve seçen ülkelere teşekkür etti.

Onur verici ama bir o kadar zor bir görev üstlendiğini ifade eden Muhammet Çapoğlu Wushu Federasyonunda bu sporun gelişmesi, dünya üzerinde daha çok insan tarafından yapılması amacı ile çalıştıklarını, Türkiye’de yaptıkları alt yapı çalışmalarında Türk insanının genetiği ile bire bir uyuşan bir spor olduğunun ortaya çıktığını ve Türkiye’nin şu anda dünya şampiyonları çıkarttığını belirtti. Konuşmasının devamında Tük izlerini taşıyan Balkanların tamamında bu sporu tanıtımının yapılabilmesi için kurulan Balkan Wushu Federasyonunda Türkiye tarafından gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra ülkemizin de tekrar geçmiş izlerini bulduğuna değinerek bu spora olan katkılarının artarak devam edeceğini, her üye ülkede bir organizasyon düzenleme arzusunda olduklarını ifade etti.

Başkanlık seçiminden sonra yapılan Başkan yardımcılığı ve Yürütme kurulu seçiminde  Başkan Yardımcısı ve Türkiye temsilciliğine ilimizin tanınan siyasetçi ve iş adamlarından Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Enver Tok seçildi.

Başkan Muhammet Çapoğlu ve Başlan Yardımcısı Enver Tok'u ilk tebrik eden Balkan Wushu Federasyon seçimlerine davetli olarak katılan Hendek Belediye Başkan'ı İrfan Püsküllü oldu. Ülkemiz ve Sakarya'mız adına çok mutlu olduğunu söyleyen Püsküllü, "Balkan Wushu Federasyon Başkan'ı  seçilen Muhammet Çapoğlu ve Başkan Yardımcısı seçilen Enver Tok kardeşlerimizi tebrik ediyoruz, Allah muvaffak eylesin. Arkadaşlarımız yaptıkları başarılı çalışmaları sporda da uluslararası alana taşıyacaklardır, bizlerde elimizden geldiği ölçüde destek vereceğiz. Ülkenin ve İlimizin tanıtımı adına çok önemli fırsatlar yakalayacağımızdan hiç şüphemiz yok" dedi.

Balkan Wushu Federasyonu tarafından Türkiye öncülüğünde 24 29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Edirne ilimizde Balkan Wushu Şampiyonası düzenlenecek ve Balkanlardan yer alan 12 ülke sporcuları Edirne’de ki şampiyonada ter dökecek.