21-22 Nisan 2018 Tarihinde Sakarya Korucuk pistinde düzenlenecek Türkiye Off-Road Şampiyonası 1 Ayak Yarışları tanıtımı yapıldı. Tanıtım toplantısına Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Acar, 54 Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Bilal Bakan ve yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.

21 Nisan Cumartesi

2 etaptan oluşan yarışların birinci etabı 21 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’da start alacak. Korucuk Vakıf İlköğretim Okulu’nda verilecek startla başlayacak olan yarışlar saat 20.15’te sona erecek. Yarışların ikinci etabı 22 Nisan Pazar günü saat 09.30’da başlayacak.

Önceki yıl yapılan yerel yarışlarda büyük bir başarı kazanarak Türkiye genelinde en yüksek puanı alan 54 Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Bilal Bakan ve yönetim kurulunu kutlayan Başkan Dişli, “Teknoloji çağında olduğu gibi spor alanında da çeşitlilik artıyor. Yerel yarışlarda büyük başarı kazanan 54 Otomobil Sporları Kulübümüz, bu yıl Türkiye Off- Road Şampiyonası 1 Ayak Yarışları’nın Sakarya’da yapılmasını sağlamıştır. Bu açıdan mutlak destek olunması gerekiyor. Biz doğayı seviyoruz. Doğayla iç iç kıymetli bir spor. Bu sporu şehrimize kazandırdıkları için 54 Otomobil Sporları Kulübü üyelerini kutluyor, yarışların hem şehrimize hem ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Şehrin tanıtımında basın desteği

54 Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Bilal Bakan, “2014 yılında kurulan 54 Otomobil Sporları kulübümüz yerel yarışlarda büyük bir başarı göstererek takım halinde birinci olmuştur. Off-Road’ta Sakarya olarak ilk üç il arasındayız. Bu yarışın amacı şehrin tanıtılmasıdır. Bu açıdan basının desteğini arkamızda görmek istiyoruz. Yarışa katılmak isteyen sporcuların kayıtlarını almaya başladık. Kayıtlar 16 Nisan Pazartesi günü sona eriyor. Yarışma startımız 21 Nisan Cumartesi günü saat 12.30’da verilecek.7 etaptan oluşacak. İlk 3 etap Cumartesi günü ikinci 4 etap 22 Nisan Pazar Günü yapılacak. İzleyiciler Cumartesi günü yarışın sadece 1.5 dakikalık bölümünü izlerken, Pazar günü yarışın tamamını izleyebilecekler. Bize bu yarışmada en büyük desteği veren Adapazarı Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Dişli’ye çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Dişli bölgeyi inceledi

Yarış günü ilk çıkan 01 etap kontrol aracı Başkan Süleyman Dişli tarafından kullanılacak. Başkan Dişli, tanıtım toplantısı sonrasında yarışların yapılacağı Off-Road alanında, Fen İşleri Müdürü Derya Şirvanlıoğlu ve 54 Otomobil Sporları kulübü üyeleri ile inceleme yaptı.