Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Bayraktar, Atletizm Milli Takımı Sırıkla Atlama Antrenörü Alexander Simakhin’i makamında ağırladı. Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi Yusuf Ertuğrul Erdem ile antrenörler Atakan Gündoğdu ve Hamit Gündoğdu’nun da hazır bulunduğu ziyarette atletizm takımı ve devam eden çalışmalar ele alındı. Yetenekli gençleri denemek ve mevcut sporcuların antrenmanlarına eşlik etmek üzere Sakarya’da bulunan Simakhin, bir hafta boyunca Büyükşehir Belediyespor Atletizm Takımı’nın antrenmanlarına da katılacak.
 
“Bu kadroyla başarı mutlaka gelecektir”
Alexander Simakhin, “Sakarya’da gördüğüm sporcu potansiyelinden çok etkilendim. Burada farklı yaş gruplarında geniş bir sporcu potansiyeli var. Çocuklar okullarından çıktıkları gibi kulübün tahsis ettiği araçlarla büyük bir heyecanla antrenmanlara geliyor. Bu anlamda Sakarya’da diğer illerde görmediğim bir uygulama var. Aynı zamanda antrenman salonunuzu da beğendim. Bazı noksanlıkların giderilmesi konusunda Atletizm Federasyonu’na gerekli raporu yazacağım. Kulüp olarak sizleri tebrik ediyorum. Böyle planlı çalışma mutlaka başarıyı da beraberinde getirecektir” dedi.
 
“Antrenörlerimiz kendini ispatlamış isimlerdir”
Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Bayraktar ise, “Sakarya’ya ilgisinden dolayı başta Atletizm Federasyonu Başkanımız Fatih Çintimar ve Genel Sekreter Fahrettin Yıldız’a şükranlarımı sunuyorum. Kulübümüzün ilk kurulduğu yıldan bu yana, yani 15 yılı aşkın süredir Atletizm branşımız bulunuyor. Sizin de ifade ettiğiniz gibi şehrimizde atletizm sporu gençlerimiz tarafından ilgiyle karşılanıyor. Önemli başarılara imza atacak genç bir sporcu potansiyeline sahibiz. Bu anlamda antrenörlerimiz de kendini ispatlamış isimler. Uluslararası arenada tanınmış sizin gibi değerli bir isimle çalışmak sporcularımıza ayrı bir heyecan ve deneyim kazandıracaktır. Tespitleriniz bizler için önemli olacak” ifadelerini kullandı.