Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği programından aldığı hibe kapsamında gerçekleştirilen “Sakarya İli Spor Turizmi Envanterinin Hazırlanması” adlı proje kapsamında 17 Eylül 2014 Çarşamba günü Sakarya Spor Turizmi Çalıştayı gerçekleştirilecek.

Proje, Sakarya ilinin spor turizmi potansiyelini ortaya koyarak spor yatırımcılarının ilgisini çekmek ve mevcut spor alanlarının tanınırlığını arttırmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Yapılan saha araştırmaları çerçevesinde hazırlanan envanterin ardından yapılacak olan Spor Turizmi Çalıştayı’na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile Sakarya protokolünün yanı sıra Sakaryalı ünlü isimlerin de katılması bekleniyor. Elmas Garden Inn otelde 17 Eylül 2014 Çarşamba günü 10.00’da başlayacak programa ayrıca spor yatırımcısı müteşebbisler, yerli ve yabancı akademisyenler ile birçok paydaş kurum ve kişi yer alacak.

Tanıtım filminde ünlüler oynuyor

Sakarya’da turizmin canlanmasına katkı yapmak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında 54 saniye süreli bir tanıtım filmi çekiliyor. “Sporun Memleketi” ve ”Burası Sakarya” sloganları ile çekilen filmde Şansal Büyüka, Yılmaz Vural ve Kenan Sofuoğlu gibi isimler rol alıyor. Söz konusu tanıtım filminin lansmanı ise 17 Eylül’deki spor turizmi çalıştayında yapılacak.

Logo hazırlandı - “Sporun Memleketi”

Proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerden birisi de Sakarya ili spor turizmi sloganının belirlenmesi oldu. Proje kapsamında yapılan çalışmalar sonucu Sakarya’nın mevcut spor vizyonu çerçevesinde sloganın “Sporun Memleketi” olmasına karar verildi.