Türkiye’de ilk kez Sakarya’nın ev sahipliği yapacağı 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası öncesinde yarışmacılar Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde antrenmanlarını gerçekleştiriyor. Hafta sonu gerçekleşecek yarışlarda mücadele edecek olan Alanya Cyling Türkiye Bisiklet Takımı sporcularından Akın Kılıç, şampiyonanın gerçekleştirileceği Ayçiçeği Bisiklet Vadisi ile ilgili övgü dolu sözlerde bulunurken, takım arkadaşı Hilmi Tunahan Baştan ise organizasyonun gördüğü en güzel profesyonel organizasyon olduğunu belirtti.

"Mükemmel bir organizasyon oluyor"

Yerli ve yabancı birçok sporcunun kıran kırana mücadele edeceği ve Dünya şampiyonluğu ünvanı için yarışacağı şampiyonada sporcular antrenmanlarını Ayçiçeği Bisiklet Vadisinde gerçekleştiriyor. Alanya Cyling Türkiye Bisiklet Takımının milli sporcusu Akın Kılıç, “Daha önce Avrupa ve Dünya şampiyonlarında bulundum. Rio ve Londra olimpiyatlarında yer aldım. Sakarya’da ki bu organizasyonda o organizasyonlardan adeta farksız. Şehir şampiyonaya çok güzel hazırlanmış. Dünya şampiyonası için mükemmel bir organizasyon. Salgına rağmen katılımın bu kadar kalabalık olması harika bir durum ve dünyanın en iyi sporcuları burada. Dünya şampiyonu bu turnuvada ve bu şehirde belli olacak. Tüm sporculara başarılar dilerim. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.

"Bisiklet Vadisi olağanüstü bir yer"

Gran Fondo yarışlarına katılacak Alanya Cyling Türkiye Bisiklet Takımı sporcularından Hilmi Tunahan Baştan ise, “Daha önce dağ bisikleti yatışlarına katıldım. 5 yıldır yarışıyorum ve gördüğüm en güzel en profesyonel organizasyonun Sakarya’da ki organizasyon olduğunu düşünüyorum. Daha önce BMX Türkiye Şampiyonluğum var. İnşallah Gran Fondo yol yarışında ilk şampiyonluğumu hem takım hem bireysel olarak alacağım. Hem şehri hem organizasyonu çok beğendim. Bisiklet Vadisi’de hem bizim gibi bisiklet sporunu profesyonel yapanlar hem de amatör tutkunlar için olağanüstü bir yer. Böylesine güzel bir alanda yarışmak için heyecanlıyım. Herkese başarılar dilerim” diyerek duygularını ifade etti.