163 kişiden oluşan basketbol grubu, çalışmalarını Zübeyde Hanım Ortaokulu’nun Spor Salonunda gerçekleştirirken; 74 kişilik tenis gurubu ise raketlerini Arabacıalanı Mahallesi’ndeki Serdivan Mavi Tenis Kulübü’nde sallayacak. Minik sporcuların şort, forma ve spor çantaları da ilk antrenman öncesi Serdivan Belediyesi tarafından hediye edildi.

Yeteneklerini keşfedecekler

Serdivan Yaz Spor Okullarına katılımın önceki yıllara göre bu yıl daha yoğun olduğunu belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar; “Farklı branşlarda vereceğimiz eğitimlerde öğrencilerimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da kendilerini tanıma, ilgi ve yeteneklerini keşfetme imkanı bulacaklar. Sporun, hayatlarında vazgeçemeyecekleri bir alışkanlıkları olmasını temenni ediyorum. Gösterdikleri ilgiden dolayı başta ailelerimiz olmak üzere tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Onlar ülkemizi geleceğe taşıyacaklar

Gençlerin; ekonomik, kültürel ve sosyal alanlardaki çalışmaların yanı sıra sportif başarılarla da ülkemizi geleceğe taşıyacaklarını ifade eden Alemdar, “Ülkemizi dünya çapında temsil edecek başarılı atletler, başarılı yüzücülere ihtiyacımız var. Buradaki başarının ilk adımı da bu okullarda keşfedilen yetenekler sayesinde oluyor. Bir ülkenin gelişmişliğini gösteren önemli kriterlerden biri de farklı alanlarda temsil edilebilmesidir. Öğrencilerimiz arasından böyle yeteneklerin çıkması gerek kendileri gerekse ilçemiz için büyük bir kazanç olacaktır. Yaz spor okullarımızın hayırlı olmasını ve öğrencilerimizin eğlenceli bir yaz sezonu geçirmesini diliyorum” diye konuştu.