Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 22. haftasında deplasmanda oynayacağı Darüşşafaka maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Sakarya Spor Salonu’nda 13 galibiyetle 7. sırada yer alan Büyükşehir, güçlü rakibi karşısında sahadan galibiyetle ayrılmak istiyor. Mücadele öncesi açıklamalarda bulunan Koç Selçuk Ernak, Playofflara en iyi şekilde girmek istediklerini belirtirken; Sırp Pivot Nikola Jankovic, amacının takımı için yapabildiğinin en iyisini yapmak olduğunu söyledi.

Kolay bir iş değildi

Beşiktaş galibiyetini değerlendiren Koç Selçuk Ernak, “Öncelikle biz bulunduğumuz pozisyonu korumak için daha galibiyetler almamız lazım. Beşiktaş bu ligdeki en zor ekiplerden biri. Çok sert ve fiziksel bir takım. Rakibimizi 58 sayıda tutup özellikle çok eksik oyuncumuzun olduğu bir dönemde yenmek kolay bir iş değil. Bu durum bizim sezon başından bu yana ne kadar gelişim gösterdiğimizi ortaya koyuyor” dedi.

Adım adım düşünüyoruz

Ernak, “Ligde normal sezonun tamamlanmasına 9 haftamız kaldı. Ligin en üstündeki takımların hemen arkasındaki grupta eşit puanda yer alıyoruz. Alacağımız 2 galibiyet daha bizi Playoff resminin içine sokacaktır. Ancak biz hep adım adım düşünüyoruz. Öncelikle kalmayı amaçlamıştık. Belli bir barajı geçince playoffa kalmayı hedef koyduk. Şimdi ise Playofflara en iyi noktadan girmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Özel bir oyun

Eurocup’ta mücadele eden Darüşşafaka’ya başarı dileklerini ileten ve oynayacakları maçla ilgili de açıklamalarda bulunan Koç Selçuk Ernak, “Özel bir basketbol günü geçirmeden, özel bir oyun ortaya koymadan bu gibi takımlara karşı kazanamazsınız. Darüşşafaka ligin en atlet takımı. İfade etmem gerekir ki bize de en ters gelen takımlardan biri. Çok iyi çalışan ve dolu dolu bir kadroya sahip. Biz Darüşşafaka maçı için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Amacım en iyisini yapmak

Beşiktaş karşısında harika bir galibiyet aldıklarını belirten Sırp Pivot Nikola Jankovic, “Bizim arkamızda yer alan takımlarla aradaki farkı açmamız çok önemliydi. Aynı zamanda bize güç ve moral açısından destek veriyor. Şimdi Darüşşafaka karşısına da aynı motivasyonla çıkacağız. Biz rekabetçi bir takımız. Her gün buraya daha iyisini yapmak için geliyorum. Her maçımızda farklı bir arkadaşımız öne çıkıyor. Beşiktaş maçında da ben iyi bir performans gösterdim. Benim amacım takımım için yapabildiğimin en iyisini yapmak” dedi.

58 sayıda tutmak önemliydi

Darüşşafaka hazırlıklarının devam ettiğini kaydeden Can Korkmaz, “Öncelikle Beşiktaş’ı kendi evinde 58 sayıda tutmak bizim için önemli bir başarıydı. Galibiyet bizi mutlu etti. Son haftalarda Lazeric’in sakatlığından dolayı oyunda kaldığım dakikalar arttı. Bu sorumluluğumu da iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Son 3 maçta da 2 galibiyet almamız bizim için önemliydi. Daha iyi bir performans ortaya koyabilmek adına daha fazla çalışacağım” dedi.