3-6 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Euroijada’ya 20 ülkeden bine yakın sporcu katıldı. 8 kategoride gerçekleşen mücadelelerde Türkiye adına katılan tek ekip Karasu Belediyesi Kargenc oldu. Futsalda seri başı olarak F grubunda mücadele eden takımımız Escape Edmond Delfour Spor Salonu'nda önce Almanya’nın Gottingen takımını 3-1, sonra da Lübnan’ın Balamand ekibini 2-1 yenerek grup birincisi oldu.

Samet, Ahmet, Sercan, Aykut, Orhan, Mert, Mustafa, Onur ve Ergün’den oluşan takımımızın kaptanlığını Burak Kara yaptı. Karşılaşmalar esnasında Euroijada organizasyonu temsilcileriyle bir araya gelen Kargenc yönetimi gelecek yıl için Karasu’da yaz spor oyunlarının gerçekleştirilmesi için çalışma yapılması konusunda anlaşma da sağladılar. Karasu’nun plaj futbolu, plaj voleybolu, tenis, plaj hentbolü ve yüzme için uygun bir yapıya sahip olduğunu Euroijada yönetimine aktaran Kargenc yetkilileri aldıkları olumlu yanıt üzerine Türkiye dönüşü çalışmalara da başladılar. Hem Türkiye’yi hem de Karasu’yu başarıyla temsil eden ekibimiz aynı zamanda dünyanın en önemli kentlerinden Paris’i de gezip inceleme fırsatı buldular. Takımımız ayrıca bu başarıyla 2018 yılının Mart ayında Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yapılacak dünya şampiyonasına katılmaya da hak kazandı.

İspiroğlu ve Gazioğlu’na teşekkür

Kargenc oyuncuları ve yönetimi tüm bu organizasyonda olanakları seferber eden Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ile Gazi Metal Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gazioğlu’na özellikle teşekkür etmeyi ihmal etmediler. İspiroğlu ve Gazioğlu’nun spor ve kültüre sundukları desteğin aslında ilçe adına bir şans olduğunu vurgulayan Kargencliler bu tutumun pek çok yerel yönetime ve sanayi kuruluşuna örnek olması dileğinde bulundular.