Ice Spor Salonunda yapılacak Dünya Şampiyonası’nda 33’ü ferdi, 2’si takım dalında madalya dağıtılacak. 1999 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen şampiyonada Türkiye, tüm kategorilerde mücadele verecek.

İlimiz sporcularından ise iki sporcu ay yıldızlı formayı taşıyor. 57 kg’da Hendek Belediyesi Karate takımından Ömer Faruk Ateş, 76 kg’da ise Sakarya Büyükşehir Belediyesinden Fatih Şen ay yıldızlı forma ile Endonezya’da altın madalya mücadelesi verecek.

Ömer Faruk Ateş’in ailesinden destek

Endonezya yolculuğuna başlamadan, kendisine moral ve destek amacı ile Ömer Faruk Ateşin anne ve babası kampı ziyaret ederek büyük moral verdiler. Kampı ziyaret eden Ateş ailesi, “Başta antrenörlerimiz olmak üzere Ömer’e sonsuz güveniyoruz. Şimdiye kadar yaptığı veya yapamadığı her turnuvada arkasında olduk ve bundan sonra da arkasında olmaya devam edeceğiz. 12- 15 Kasım tarihleri arasında Milli takım adına yarışan tüm çocuklarımıza ve Antrenörlerimize şimdiden başarılar diliyoruz” dediler.

Endonezya’da yapılacak Dünya Şampiyonası ile ilgili Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de, “Sporun her dalına önem veren bir ilçe olarak milli takımda başta ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi temsil eden sporcularımızı tebrik ediyorum. İnşallah Endonezya’dan güzel bir sonuçla dönerek bu onura hepimizi ortak ederler. Milli takım sporcularımıza ve Antrenörlerimize gönülden başarılar diliyorum” diye konuştu.