Açılış seremonisinde söz alan Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Okul Sporları Türkiye Gençler Futbol Şampiyonası gibi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek müsabakaların fair play ruhuna uygun bir şekilde geçmesinin en büyük temennisi olduğunu söyledi. Çelikel konuşmasının sonunda da İlimizde düzenlenen bu önemli turnuvada şampiyon olacak takıma Fransa’da yapılacak Dünya Şampiyonasında başarılar dilediğini ifade etti.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu Türkiye’nin dört bir yanından ilimizdeki şampiyonaya katılım gösteren tüm sporcu ve idarecilere hoş geldiniz diyerek, Fransa yolunda mücadele edecek tüm takımlara başarı dileklerinde bulundu.
Seremoninin sonunda katılan takımlara katılım belgeleri ve organizasyonun İlimizde düzenlenmesinin anısına hatıra olarak Sakaryaspor atkıları Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Erenler Belediye Başkan Vekili Semiha Bafralıoğlu, Erenler Belediye Başkan Yrd. Ali Akdeniz tarafından verildi.