1.Amatör Küme D Grubu 5.haftasında Çaykışlaspor, sahasında Büyükdere Şahinspor’u 5-0 mağlup etti; ancak bilhassa Gökhan Kahyacık ve Berke Aksoylu’nun kararları tartışmalara yol açtı.

Kahyacık çıldırttı

Çaykışlaspor basın sözcüsü Selahattin Özmen karşılaşma sonunda maçın hakemlerine isyan etti. Özmen, yaptığı açıklamada, daha farklı kazanacakları bir maçı hakem triosunun kötü yönetimi sonucu kazanamadıklarını söyledi. Büyükdere Şahinspor karşısında 3 puanı farklı skorla aldıklarını ancak sevinemediklerini söyledi. Verilmeyen fauller ve penaltılar, çalınan basit düdüklerin ve verilmeyen kırmızı kartların maç sonucunu belirlediğini dile getiren Özmen, “Karşılaşmanın tamamında hakemin bize karşı tutumunda inanılmaz değişiklikler oldu.”

Taraftarlardan protesto 

“Gökhan Kahyacık maçın ilk dakikasından, son düdüğe kadar inanılmaz yanlış kararlar verdi. Yardımcıları da ona uyunca, hakem adına utanç bir gün yaşandı. Hakem hataları affedilmezdi. Adaletine asla inanmadığımız Kahyacık, müsabakanın sonucuna tesir etti. Maçın önüne geçti. Rakip takım oyuncularının bazılarının kendisinden yüz bularak her türlü çirkefliği yapmasına sebep oldu. Maç boyunca oyuncularımıza 9 ve 5 nolu oyuncular tarafından küfür edilmesine göz yumdu. 90 dakika oyuncularımıza ağza alınmayacak sözler sarf eden, meslektaşının üzerine yürünmesine göz yuman, meslektaşını ve sahada işleri sadece futbol oynamak olan oyuncuları korumak kimin görevi?”

Sanki talimat almış gibiler

“Artık yeter! Efendiliğimizi, mesleklerine saygımızı anlamıyorlar. Kendi mesleklerine saygıları olmayan bu isimlere nasıl maç veriliyor anlamış değiliz. Biz sadece kuralların herkese eşit uygulanmasını istiyoruz. 16 yaş ortalamasıyla lige renk katmak isteyen kulübümüzün maçlarına daha dürüst, onurlu, futbolu ve kuralları bilen ahlaklı ve kaliteli hakemleri istiyoruz. Sanki talimat almış gibiler. Çaykışlaspor’un lehine penaltı kolay kolay verilemiyor. Rakip oyuncu atılamıyor. Bize kolaylıkla çıkarttıkları kartları, rakiplere çıkarmıyorlar. Verdikleri, vermedikleri kararlarla Çaykışlaspor’u katlediyorlar” dedi.

Maçın İçine Etti

Özmen, Büyükdere Şahin maçı sonrası yardımcı Berk Aksoy’a yüklenerek, “Bu çocuğun ne işi var bizim maçımızda? Maçın içine etti. İnanılır gibi değil. 2 metre arkadan gelen bir oyuncuma ofsayt kaldırdı. Kahyacık da ona uydu. Bütün stat ayağa kalkıp tepki gösterdi. Bu çocuklar ilk önce kuralları ve futbolu öğrensinler. Hakemleri biz değil başlarındakiler yetiştirsinler. Bu çocuğu bir daha maçlarımızda kesinlikle istemiyoruz” dedi.