Sakaryaspor'un 11 Temmuz'da gerçekleştireceği 3'ncü olağanüstü genel kurulda yine tek aday olarak gözüken İbrahim Nalbant, ekibi ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Sakaryalı ünlü teknik adam Bülent Uygun da katıldı. Yapılan Picasso'da gerçekleştirilen kahvaltının ardından bir açıklama yapan Başkan Adayı İbrahim Nalbant, "Seçim günü istenmeyen olaylar oldu. Kimsenin kimliğine bakılmadan yaka kartları takıldı. Dünya'nın hiçbir yerinde 2 adayın olduğu seçimlerde açık oylama yapılmaz. Bütün sorumluluk Divan'daydı ve onların da yanlışları oldu. İşi oldu bittiye getirip açık oylama yapacaklardı. Biz de buna karşı çıktık ve bu şartlarda kendimizi rezil edemezdik. Dolayısıyla listemizi geri çektik. Her şeye rağmen sevdamızdan vazgeçmedik. Bugün tekrar adayız” dedi.

EKSTRA BORÇLAR ORTAYA ÇIKTI

Sakaryaspor Başkan Adayı İbrahim Nalbant, 5 milyon TL’lik bütçelerinin hazır olduğunu ve transferi açacaklarının sözünü verdikleri günden bu yana ekstra çok fazla borcun ortaya çıktığını da belirtti. Ancak tüm bu yaşananlara rağmen verdikleri sözden geri dönmediklerini ve bu zorlukların da üstesinden geleceklerini belirten İbrahim Nalbant, “Transferi açıp eldeki takımı tutacaktık. O gün bugün bakıyoruz ekstra çok sayıda borçlar çıkıyor. Mevcut takıma 1.5 milyon TL borç olduğu söylendi ancak 2 oyuncunun kendi ve menajerlerinin 940 bin TL ekstra maliyeti olduğu ortaya çıkıyor. Maliyeden de ekstra evraklar var. Tahmin edemediğimiz 1 milyon TL'den fazla ekstra çıktı. Ama biz bunu da aşacağız. Sıkıntı yok” şeklinde konuştu.

ADAY ÇIKSA DA GERi DöNüŞ YOK!

Gazetemiz Spor Müdürü Ömer Gümüşel’in, “Kongrede farklı bir adayın ortaya çıkması durumunda duruşunuz ne olacak?” şeklindeki sorusuna da cevap veren Nalbant, “Bu saatten sonra sürpriz aday ya da adaylar çıksa da bu yoldan geri dönüş yok. Sonuna kadar gideceğiz. Kulübün geleceğini teminat altına alacağız. Bununla ilgili ciddi projelerimiz ve düşüncelerimiz var. Tabiki bunlar Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile olacak. Ekrem Başkanımız, 'Yönetim kim olursa olsun Sakaryaspor'a desteğim olacaktır' diyor. İlk önce kulübün transferini açacağız. Ardından mevcut takımı elde tutacak ve takviyeler yapacağız. 2-3 isimle de anlaştık. Ama tabiki imza aşamasına gelmediği için bunları açıklamaya gerek yok” diye konuştu.

YAŞAR ZIMBA BAŞKAN VEKiLi!

Sakaryaspor Başkan Adayı İbrahim Nalbant, yönetim listesinde bir takım değişiklikler yaptıklarını belirterek Sakarya Amatör Kulüpler Federasyon Başkanı Yaşar Zımba’yı da yönetime aldıklarını belirtti. Başkan Adayı Nalbant, “ Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Yaşar Zımba da yönetimimizin içerisine girdi. Zımba Başkan Vekilliği görevini üstlenecek” dedi.

CEVAT EKŞİ'YE TEŞEKKÜR

Öte yandan Sakaryaspor’un mevcut Başkanı Cevat Ekşi’ye de teşekkür eden İbrahim Nalbant, “Kulübün mevcut Başkanı Sayın Cevat Ekşi'ye çok teşekkür ediyorum. Kulübü gerçekten sahipsiz bırakmadı. Kayyum'a kalmasına izin vermedi. Bize de bugüne kadar çeşitli konularda destek oldu” açıklamasında bulundu.