Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 5. haftasında karşılaşacağı Muratbey Uşak Sportif maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Geride kalan 4 haftayı 2 galibiyetle tamamlayan Büyükşehir’de hedef, Uşak karşısında galip gelerek yeni bir seri başlatmak. Maç öncesi değerlendirmelerde bulunan Calvin Harris ve Metecan Birsen, uzun lig yolculuğunda taraftarlara fazlasıyla ihtiyaçları olduğunu ifade ettiler.

“Taraftarlarımız güç ve enerji veriyor”

Takımın skorer oyuncucu Calvin Harris, “İyi bir takım olduk ancak hala öğrenecek ve çalışacak birçok şeyimiz var. Ama bence güzel bir yıl geçireceğiz. Sakarya’daki basketbol şuan gayet iyi. Çok güzel ve çok iyi seyircimiz var. Tesisimiz ve takımımız oldukça güzel. İleriye dönük hedeflerimiz bu doğrultuda güzel olmaya devam edecek. Bu hafta mücadele edeceğimiz takım Muratbey Uşak, iyi bir takım ve gerçekten iyi bir koça sahipler. Hazırlık maçında Uşak'ı yenmiş olmamızla ilgilenmiyoruz. Sadece mücadele edip kazanmayı umut ediyoruz. Lütfen taraftarımız maçlarımıza gelsin ve olabildiğince çok ses çıkarmaya çalışsınlar. Taraftarlarımız maçtayken bize büyük bir güç ve enerji veriyor” diye konuştu.

“İlk hedef Uşak’ı geçmek”

Milli oyuncu Metecan Birsen ise, “İlk 4 hafta sonunda iyi bir tablo ortaya çıkardığımızı söyleyebilirim. 4 haftayı 2 galibiyetle tamamladık. Önümüzde Uşak maçı var. Şuan Muratbey Uşak maçı için çalışıyoruz. Bu maçı kazanmak istiyoruz. Önemli bir maç. Sakarya'da gerçekten basketbolsever bir kitle var. Bizde bunun farkındayız. Ona göre de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öncelikli ilk hedefimiz maçı kazanmak. Umarım biz kazanacağız. Önümüzdeki haftalarda evimizde karşılaşacağımız Beşiktaş ve Darüşşafaka maçlarına da tüm taraftarlarımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.