Mahalleler Arası Minikler Futbol Turnuvası açılışına Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın, Gençlik ver Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı. Bu yıl 13’ncüsü düzenlenen Mahalleler Arası Minikler Futbol Turnuvasına 15 takım katılıyor. Tansu Çiller Ticaret Lisesi sahasında yapılan açılış töreninde mahalle takımlarına malzeme ve spor ayakkabıları Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili tarafından dağıtıldı.



Başarı diledi
Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Başkan Vekili Erol Aydın, “Çocuk ve gençlerimizin boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmelerini sağlamak, zararlı alışkanlık edinmelerinin önüne geçmek ve topluma sağlıklı bireyler kazandırmak amacıyla düzenlediğimiz minikler futbol turnuvası için öncelikle emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu turnuva sayesinde, bir futbolcu şehri olan Sakarya’dan ülkemize daha birçok hizmet edecek sporcular yetişeceğini düşünüyorum. Şimdiden tüm mahallelerimize başarılar diliyorum” dedi.

Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Sakarya Muhtarlar Dernek Başkanı Erdal Erdem, “Buraya yavrularımızı gönderen ailelerine, emeği geçen tüm muhtarlarımıza ve yavrularımızın başındaki çalıştırıcılarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederim. Bu turnuvanın mahalleler arasındaki kaynaşmayı sağlayacağına, çocuklarımızın sosyal aktivitelerine katkıda bulunacağına ve kurumsal anlamda da toplumda çocuklarımızın nasıl bir davranış sergilemesi gerektiğini öğreteceğine inanıyorum. Turnuvanın centilmence bize yakışır bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum. Tekrar bu turnuvayı organize eden başta belediye başkanımız Süleyman Dişli’ye, bütün emeğini bu işe harcayan değerli muhtarlarımıza, veliler ve yavrularımıza teşekkür ediyorum” dedi.


Hızırtepe Ve Karaman galip
Adapazarı Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Mahalleler Arası Minikler Futbol Turnuvası’nın ilk gününde Karaman ve Tekeler Mahallesi ile Hızırtepe ve Mithatpaşa karşı karşıya geldi. Tansu Çiller Ticaret Meslek Lisesi sahasında düzenlenen Mahalleler Arası Minikler Futbol Turnuvası’nda Karaman Mahallesi Tekeler Mahallesi’ni 3-1 yendi. Günün ikinci maçında karşı karşıya gelen Mithatpaşa ile Hızırtepe Mahalleleri karşılaşmasında Hızırtepe-Mithatpaşa’yı 1-0 yendi.