AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Üniversite Birim Başkanlığı tarafından düzenlenen Mini World Cup Futbol Turnuvası büyük bir heyecanla gerçekleşti.

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Üniversite Birim Başkanlığı tarafından düzenlenen Mini World Cup Futbol Turnuvası büyük bir heyecan içinde geçerken, gençler turnuvaya katılan takımlara yoğun ilgi gösterdi. 12 Ülkenin katılımıyla gerçekleşen Mini World Cup Turnuvası Final Karşılaşmasına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Erenler Belediyesi Başkanı Cavit Öztürk, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Tanıtım Medya Başkanı Ali İhsan Güneş, İl Seçim İşleri Başkanı Ahmet Çil, Yerel Yönetimler Başkanı Mert Aydemir, AK Parti Sakarya Gençlik Kolları İl Başkanı Mehmet Keçeoğlu da katıldı.

Slogan Kardeşlik Turnuvası

Mini World Cup Turnuvasıyla ilgili konuşan İl Gençlik Kolları Üniversiteler Birim Başkanı Abdullah Oğuzhan Yıldız, “Mini World Cup Futbol Turnuvası, Sakarya Üniversitesin de bulunan yabancı uyruklu arkadaşlarımıza sıcak bir ortam oluşturmak amacıyla İl Gençlik Kolları Üniversite Birimi tarafından başlatılan bir etkinlikti, ilk turnuva 2012 ‘nin Aralık ayında düzenlendi ve 8 ayrı ülkeden kardeşlerimizin kendi ülkelerini temsil ettiği takımlar kuruldu, formalar hazırlandı. Bu ülkeler Türkiye, Türkmenistan, Ruanda, İspanya, Portekiz, Polonya, Bosna Hersek ve Arnavutluk ‘tu. 4'erli 2 grup kuruldu ve her grupta her biri birbirinden heyecanlı maçlar oynandı. Final maçın Ruanda ile Bosna Hersek arasında oynandı ve Ruanda Mini World Cup ‘ın ilk şampiyonu oldu. Bu güzel kardeşlik ortamını daha da genişleterek devam ettirmek için Mini World Cup 2 Turnuvasını düzenlendik ve Slogan olarak ‘Kardeşlik Turnuvası’ seçildi. Bu sefer ilgi daha da büyük oldu ve Abhazya, Afganistan, Ahıska, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, İspanya, Kırgızistan, Pakistan, Ruanda, Türkiye ve Türkmenistan’dan oluşan 12 takım kuruldu. 3'erli 4 grup oluşturuldu ve her grupta birbirinden heyecanlı maçlar oynandı” dedi.

Turnuva sonrasında Hendek Gezisi

29 Nisan Pazartesi ilk maçlar oynandı ve ilk maç Saat 15.00 ‘da Bosna Hersek ile Arnavutluk arasında gerçekleştirildi. Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan maçın galibi Bosna Hersek oldu. Bir hafta süren ve taraftarlarında yoğun ilgisiyle oynanan heyecanlı maçların sonunda finalist belirlendi. Geçtiğimiz Pazar günü oynanan final karşılaşmasında geçen turnuvada da olduğu gibi Bosna Hersek ve Ruanda takımları oldu. Turnuva sürecinde kardeşliği pekiştirmek için tüm takım oyuncuları ve AK Parti Sakarya Gençlik Kolları İl Üniversite Birimi Hendek Gençlik Merkezin de kahvaltı programı gerçekleştirildi daha sonrasında ise Hendek Selman Dede de turnuvaya katılanlarla birlikte akşam yemeği yenildi.

Finalde Bosna Kazandı

Bir anlamda Rövanş niteliğinde olan Bosna Hersek - Ruanda maçı beklenenden heyecanlı geçti. Ruanda 3-0 öne geçti ve herkes kupayı Ruanda’nın alacağını düşünürken durum 3-3 oldu ve maç uzatmalara gitti, uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca maç penaltılara kaldı ve çekişmeli geçen penaltı atışlarının ardından galip Bosna Hersek oldu. Galibiyet sevincinin yanı sıra kardeşlik içerisinde geçen kupa töreni görmeye değerdi.