Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Arifiye Yetişkin Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bakım ve koruma altında bulunan engelli gençler, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) tarafından düzenlenen Özel Sporcular Atletizm Marmara Bölge Şampiyonasında yarışarak, 4 altın 1 gümüş olmak üzere toplam 5 madalya kazandı.

Özel Sporcular Spor Federasyonu Atletizm Bölge Şampiyonası 9-11 Mart 2016 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. Marmara, Ege, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin çeşitli illerinden 66 spor kulübü ve 350 sporcu ve antrenörün katılımıyla başlayan şampiyonaya down sendorumlu, otizmli ve mental sporcular katıldı. Şampiyonada 3 adım atlama, uzun atlama, cirit atma, gülle atma ve disk atma branşlarında çeşitli müsabakalar yapıldı.

Şampiyonaya Arifiye Yetişkin Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nden katılan engelli gençler 5 kategoride 4’ü altın 1’i gümüş olmak üzere 5 madalya kazandılar.  Arifiye Yetişkin Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Rami Murat Topuz, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından şampiyona için görevlendirilen Antrenör Hakan Nalbant ve madalya kazanan engelli gençlerle birlikte İl Müdürü Mutlu Işıksu’yu makamında ziyaret etti.

Ziyarete gelen sporcu gençleri tebrik ederek çeşitli hediyeler veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, engellilerin ilimizi temsil etmeleri ve elde ettikleri başarılarında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Şampiyonada madalya kazanan özel sporcuların branşları ve isimleri şöyle :

Muhsin Genel     -  Uzun atlamada ve 3000 metre koşuda birinci

Erdoğan Öz        -  5000 metre koşuda birinci

Tarık Yılmaz       -  100 m koşuda ikinci

Abdullah Pirinç   -  Disk atmada birinci