2016-2017 Okul Sporları Liselerarası Genç Erkekler Basketbol İl Birinciliği Atatürk Spor Salonunda oynanan final müsabakası ile tamamlandı. Ali Dilmen Anadolu Lisesi, Adapazarı Atatürk Anadolu Lisesi takımını yenerek üçüncü oldu. 

Özel Enka Anadolu Lisesi ile Sakarya Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbolda arasında oynanan şampiyonluk maçını Özel Enka Lisesi kazandı.
İlk yarısı 23-23 eşitlikle biten müsabakanın son bir dakikasına önde giren Sakarya Anadolu Lisesi, Özel Enka Anadolu Lisesi’ne 42-41 yenilerek, ikinci oldu. Özel Enka Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol takımı şampiyonluk sevinci yaşadı.

Beşiktaş’ta yaşanan hain saldırı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşları unutmayan ve her zaman polisimizin yanında olan Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları birimi, basketbol finalinde ilk dörde giren takımlara ödülleri Atatürk Spor Salonunda müsabakalar için görevli olan Emniyet Mensuplarına verdirdi.

Polis Memurları Hüsnü Yılmaz, Ahmet Asal ve Hakan Can Ö.Enka Lisesi’ne, Mehmet Yılmaz ve Coşkun Üşenmez Sakarya And. Lisesine, Savaş Barış Ünlü ve Sebahattin Davut Baş Ali Dilmen And. Lisesine , Uğur Rapoğlu  da Atatürk And. Lises’ine ödüllerini takdim etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Ali İhsan Çokan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Alican Akdoğan , Adapazarı İlçe Spor Müdürü Yavuz Salman ve okul yöneticileri de Polis memurlarına çiçek takdim etti.