Astra Group Sakarya Büyükşehir Basketbol Takımı Koçu Selçuk Ernak 22 Nisan Cumartesi günü saat 16.00’da oynanacak Petkim Spor maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Takımda oturtmaya çalıştığı sistem, organizasyon, hedefler ve diğer başlıklarda düşüncelerini paylaşan Koç Selçuk Ernak, Basketbol Süper Ligi’ne çıkmak için takımın hazır olduğunu söyledi.
 
“Yüzde 70 seviyesindeyiz”
Oturtmaya çalıştığı sistemin yüzde 70’ini çok kısa bir süre içerisinde yakaladıklarını ifade eden Koç Selçuk Ernak, “Benim oynatmak istediğim basketbol çok yüksek form düzeyi gerektiriyor. Çok yüksek fiziksel güç ve devamlılık gerektiriyor. Biz takımı aldığımızda birçok arkadaşımız bu durumda değildi. Hem bu işin fiziksel yönüyle hem basketbol yönüyle uğraşmak bizi zorladı. Çünkü bu süreçte 8 tane maç oynadık. Ama herkes çok özverili çalıştı. Play Off’a bir haftamız kaldı. Play Off’ta gelmeyi hedeflediğimiz yeri form olarak yakaladık” diye konuştu.

 
“Projesi olmayan takımlarda çalışmadım”
Koç Ernak, “Burada çok büyük bir iştah ve sinerji var. Şimdiye kadar projesi olmayan hiçbir kulüpte çalışmadım. Burada yakın gelecekte de, orta vadede de gerçekleştirilebilecek gerçekci hedefler var. Bunlara inandığım için buradayım. Sakarya zaten spor kültürü olan bir yer. Fakat eskiden kendi spor kültürünü ve spor hayatını besleyebilirken,  son on sene içinde Sakarya’nın sportif değerleri buradaki organizasyon boşluklarından dolayı hep başka kulüplere, başka şehirlere hizmet etmeye gitmiş. Bence Türk basketbolunda hem İstanbul’a yakın, hem İstanbul dışında bir basketbol gücüne daha ihtiyaç var. Ben yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla beraber bunu yakalayabileceğimize samimiyetle inanıyorum.”
 
“Karakter ve onurlu duruş”
Petkim’in enerjik, istekli ve fiziksel basketbol oynayarak ligde iyi bir konuma geldiğini vurgulayan Koç Ernak, “Bence enteresan bir maç olacak. Çünkü basketbol anlayışlarımız arasında benzerlikler var. Sert basketbol oynamaktan hoşlanan takımlarız. Maça hazırız. Ben geldiğimde arkadaşlarıma ‘Play Off bir buçuk ay sonra başlamıyor. Bizim  Play Off’umuz bugün başladı’ dedim. Samsun maçından itibaren her maçı Play Off maçı gibi oynuyoruz. Bu kulüp farklı bir kulüp. Bizim burada koyacağımız karakter ve onurlu duruşumuz alınabilecek bütün sonuçlardan daha kıymetli” ifadelerini kullandı.
 
Taraftara çağrı
Koç Ernak,Bu takım eğer lige çıkacaksa, burası bir basketbol şehri olacaksa, bu tek başına takımla, sponsorla, basketbolcuyla olmaz. Seyirci ve şehrin takıma sahip çıkması bunun çok önemli bir parçasıdır. Biz bazı maçlarda bunu gördük. Benden önceki dönemlerde de içeriye giren kadar dışarıda da seyircinin kaldığı olmuş. Play Off günleri bizim en zor günlerimiz. Tüm taraftarlarımızdan bu süreçte bizleri yalnız bırakmamalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.