Sakaryaspor'da bir oluşum yapma içinde olan ancak kamuoyu tarafından sert tepkilere maruz kalan Kortan Aksu, ekibi ile birlikte geri çekildiğini açıkladı. Kortan Aksu bir basın açıklaması yaparak sert ifadeler kullandı. İşte Kortan Aksu'nun o açıklaması;

"Sakaryaspor’un yaklaşık bir aylık kongre süreci zarfında, kulübün içinde bulunduğu zor durumdan çıkabilmesi için, bizler neler yapabiliriz onun mücadelesini verdik. Sakaryaspor’un değerli eski başkan,yönetici ve iş adamları ile yaptığımız görüşmeler,  kulübün mali ve idari durumu ile ilgili araştırmalarımız neticesinde; Sakaryaspor’un bu hale gelmesinde en büyük eksiğin kurumsallaşmanın sağlanamaması olduğunu gördük.

Bu hususta, kısa bir süreçte arkadaşlarımızla hazırladığımız, sponsor ve girişimci görüşmelerini tamamladığımız birkaç örnek projeyi, yaptığımız basın toplantısı ile sizlere duyurduk. Bizlere göre Sakaryaspor’un mali ve idari açıdan kurtuluşu, bu ve benzeri projelerin hayata geçirilip, kulübümüze devamlı gelir kalemlerinin sağlanması ile mümkündür.

Tüm bu düşünceler doğrultusunda yaptığımız basın toplantısı akabinde; gerek Sakarya’nın bir kısım  medya mensuplarının  gerek ise de Sakaryaspor’un  bir kısım  taraftar gruplarının  isteğinin ocak ayında transferin açılması olduğunu, transfer açılmayacak ise aday olunmaması yönünde açıklama ve istekleri olmuştur.

Sizlerde takdir edersiniz ki;  projelerimizin hayata geçmesi ve Sakaryaspor’un şu an devam eden mevcut  giderlerinin karşılanması için  bile, belli bir süre    azımsanamayacak bir ekonomi gerektirmektedir. Yine kanımızca; şu an mevcut futbol takımı, verilen sözlerin tutulması ve iyi bir sinerji yakalanması durumunda, bu ligde kalabilecek seviyede olduklarını son müsabaka da ortaya koymuşlardır. Ocak ayında açılması istenen transfer, bizim kurumsallaşma ve mevcut giderler için harcamayı düşündüğümüz ekonomi ve enerjinin, günü kurtarmak adına heba edilmesi olacağı kanısındayız. Transferin açılmasının şu anki mevcut ekonomik yüke ayrıca bir yük getireceği de göz ardı edilmemelidir. Böyle bir durum mevcut iken; bizlerde transferi açacağız diyerek göreve gelip, birtakım bahaneler ile bunun olamadığını söyleyip, altı ay sonra yeniden kongre kararı alma niyetinde değiliz.

Başından beri  Sakaryaspor’un mevcut bu  zor durumdan kurtuluşunun ancak elbirliği ile bütün  kentin kenetlenmesi ile mümkün olduğunu düşünüyor ve beyan ediyorduk. Bu kenetlemenin içinde yönetim, şehri yönetenler, basın ve taraftarın olması gerektiğini defalarca söyledik. Ancak görüyoruz ki bu şehirde Sakaryaspor için bir şeyler düşünmek, bir şeyler yapmak istemek bile suç haline gelmiş.

Korkmayın gelmiyoruz, kongreye gelip son dakika listede sunup Sakaryaspor’un bir altı ayını daha çalmayacağız, bazılarının tabiriyle daha fazla  reklam da yapmayacağız!

Son olarak kongre sürecinde,  Sakayaspor'un geleceği için önyargısız ve tarafsız,  düşüncelerimize saygı gösteren, beğenen ve edep sınırları içinde bu düşünceleri eleştiren, tüm basın mensuplarına, tüm Sakaryaspor sevdalılarına saygılarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz.

Kongrede tüm kamuoyunun isteğine  cevap verecek  'transferi açacak' başkan adayı çıkar ve kurumsallaşmaya ihtiyaç duymadan en kısa zamanda  Sakaryaspor'u yukarılara taşıyarak, bizleri de yanıltmasını gönülden istiyoruz.

Cuma günü yapılacak kongrenin Sakaryaspor’umuz için hayırlı olmasını temenni eder, her zaman Sakaryaspor’un yanında olduğumuzu bilmenizi isteriz.

                                                                                                               Kortan AKSU