Alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen derste, su içerisinde yapılması gerekenler hakkında uygulamalı eğitim alan engelliler, eğlenerek öğrenmenin ayrıcalığını yaşadılar. Sakarya Olimpik Yüzme havuzunda start alan eğitimlere katılan engelliler, alanında uzman eğitmenler eşliğinde farklı bir deneyim yaşadılar. Su içerisinde yapılması gerekenler konusunda ayrıntılı bilgilendirilen engelliler temel egzersiz hareketleri ve yüzme teknikleri hakkında eğitmenlerden uygulamalı eğitim aldılar.

engelliler_yuzme2-001.jpg

Yüzme eğitimleri ile engellilerin davranışlarında ve kişisel gelişmelerinde olumlu ilerleme kat edildiğinin altını çizen uzman eğitmen Elif Çoban, “Büyükşehir Belediyesi adına çalışıyoruz. Kulübümüz olarak, Engelli Hizmetler Müdürlüğü adına çalışıyoruz.  Yaklaşık 75 tane engelli sporcumuz bulunmakta ve bunların birçoğu da yüzme öğrenmekte. Bu proje kapsamında verdiğimiz bir eğitimdir. Yetenekli öğrencilerimiz olduğu takdirde bunları da sporcu olarak yetiştiriyoruz. Burada amacımız çocuklara yüzme öğretmek, suyu sevdirmek. Gayet güzel ve keyifli ders yapıyoruz. Eğitimlerimiz gayet güzel ve keyifli bir şekilde ders yapıyoruz” dedi.

engelliler_yuzme3.jpg

Yüzme öğrenen öğrenci annesi Nurcan Toklu, “Böyle bir yüzme kursu olduğu için çok mutluyum. Oğlumun yürümesinde sorun var. Burada jimnastik hareketleri yapıyor. Hocalar gayet güzel bir şekilde yüzme öğretiyorlar ve hareket yaptırıyorlar” dedi.

Engelli öğrenciler de yüzme öğrendikleri için mutlu olduklarını söylediler.

engelliler_yuzme4.jpg

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce ise, “Olimpik yüzme havuzunda engelli kardeşlerimize 2 yıldır devam eden yüzme kursu projesiyle yüzme öğretiyoruz. Şu ana kadar 75 tane engelli kardeşlerimiz spor eğitmenleri ile birlikte yüzme kursuna devam ediyor. Biliyorsunuz engelliler için en güzel spor dallarından bir tanesi de yüzmedir” diye konuştu. /Mehmet KARAKAŞ