Akyazı ilçesinde ikamet eden Dünya Süpermotor Şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu’nun adının verildiği ilçedeki Merkez Aile parkına bir de heykelini dikecek. Merkez Aile parkına oğlu Kenan Sofuoğlu’nun adının verileceğini ve parka Kenan Sofuoğlu’nun motosikletli bir heykelinin dikileceğini öğrenen anne Nurhayat Sofuoğlu Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. 

Merkez Aile Parkının adının Kenan Sofuoğlu parkı olmasından sonra yeni bir çalışma yapan Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı bu kez de parka Kenan Sofuoğlu’nun Motorsikletli maket Heykelini koymak için kolları sıvadı. Maket Heykel konusunda çalışmaları hızlandıran Başkan Yazıcı; “Kenan sadece Akyazılıların değil, tüm Türkiye’nin gururu bir sporcumuzdur. Her başarısı göğsümüzü kabarmaktadır. Aileden biri olarak gördüğümüz Kenan’ın adını Merkez Parka vererek sembolleşirdik. Bu sefer de Merkez Aile parkımıza koyacağımız Motorsikletli Türk Bayraklı Maket Heykel Akyazı’nın en önemli sembollerinden biri olacak çok kısa sürede inşallah heykelimizi bitirerek parkımızdaki yeni yerini alacak” dedi.

Yazıcı’yı makamında ziyaret etmek üzere gelen Kenan Sofuoğlu’nun annesi Nurhayat Sofuoğlu ise; “Hem parka Kenan Sofuoğlu’nun adının verilmesi adına hem de Maket Heykelin yapılacak olmasından ötürü oğlum ve şahsım adına onur ve gurur duydum. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Yazıcı’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yaşar Yazıcı; “Kenan bizlerin, önce Akyazı’nın sonra Sakarya’nın sonra da Türkiye’nin gurur kaynağıdır. Onunla gurur duyuyoruz. Bu sebeple bizler onun için ne yapsak azdır” dedi.