Dünya Supersport Şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu,  İstanbul’da katıldığı toplantı sonrasında kariyeriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sofuoğlu, son dönemde geçirdiği kazalar sebebiyle yapı olarak yıldığını aktararak, "Dün İspanya'da sezonun 3'üncü yarışı vardı ona da katılamadım. Bu hafta sonu da Hollanda yarışı var ona da katılamıyorum. Kalçamdaki sorun arttı. Avustralya'daki 2 ay önce bir yaralanmam oldu. Vücudumda deri kaybı oldu. Orası henüz iyileşmediği için bu dönem yarışamıyorum. Sezonun ortalarında iyileşmiş olacağım ama ondan sonra kariyerimle ilgili bir karar vermem gerekiyor. Son dönemde çok fazla kaza yaptım ve bu kazalar beni biraz yıldırdı. Ben yapı olarak yıldım desem de etrafımdaki insanlar yarışlara geri dönmemi istemiyor. Bu anlamda önümüzdeki 1 ay içinde bir karar vermem gerekiyor. Yarış kariyerime nasıl devam edeceğim ile alakalı” şeklinde konuştu.

"Sağlık durumlarından dolayı pist ile ilgilenemedim"

Sakarya ile Düzce arasında genç sporcuların antrenman yapabileceği bir yarış pisti yaptıran Sofuoğlu, pistin son durumu ile ilgili bilgi vererek, "Sakarya ile Düzce arasında bir pist yapıyoruz, şu anda çok fazla adım atamıyorum sağlık sorunlarımla savaşıyorum. Yarışlara çıkamıyorum. Şu anda en önemli olan şey yarışlara çıkabilmemizdi. O sorunları da 1 aya netleştireceğiz ve yaptığımız yatırımlara devem edeceğiz" açıklamasını yaptı.