Daha önce 5 kez ilimizin ev sahipliğinde yapılan Karate Lig finalinin açılış ve ödül töreni Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel’in katılımı ile gerçekleşti.
 
Sakarya Valiliğinin desteği ile Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda yapılan 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler İller Arası Karate Lig Finali nefesleri kesti. 7 Aydır devam eden Karate Liginin finaline 11 ilden 44 spor kulübünden 810 civarında sporcu katıldı. Müsabakalar sonrasında kilolarında en iyi dereceye sahip sporculara madalya ve kupa verildi.


 
Lig Finalinin açılışında Şehitler ve Gaziler için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, “Valiliğimiz bünyesinde 48 farklı branşta, sportif faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Karate, gerek faal lisanslı sporcu sayısıyla, gerekse organizasyon sayısıyla 48 branşın arasında satrancın önünde birinci sırada. Bu başarıda önemli katkısı bulunan sporcu, veliler ve antrenörlerin yanı sıra, yaklaşık 30 yılını karate branşına vermiş Meydan Kobaş’a da tüm karate ailesi olarak teşekkürlerimi sunuyorum. 48 branş arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, sporun ve sporcunun her zaman yanında ve dostu olan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a da şükranlarımı sunuyorum. Sporcu kardeşlerime de bu organizasyonda başarılar diliyor ve yaklaşmakta olan Ramazan Bayramınızı da şimdiden kutluyorum” dedi.


 
Çelikel’in ardından Karate Federasyonu As Başkanı Meydan Kobaş da kısa bir konuşma yaparak sporculara, antrenör ve hakemlere başarılar diledi. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, sporcu, antrenör, hakem ve veliler ile yakından ilgilendi.
 
Daha sonra ise Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel,  Karate Federasyonu As Başkanı Meydan Kobaş, Sakarya GHSİM Spor Şube Müdürü Murat Acar, SASKF Başkanı Yaşar Zımba, Serdivan İlçe Spor Müdürü Sebahattin Karakoç başarılı olan sporculara ödüllerini takdim etti.