Karate Antrenörü Şevki Abakoç ziyaret sonrası yapmış olduğu açıklamalarda; “Karasu Belediye Başkanımız Sayın Mehmet İspiroğlu’nun destekleriyle başlattığımız karate kursu, yoğun ilgi ile devam etmektedir. Kursumuzda yaklaşık 140 sporcumuz bulunuyor. Bu konuda bizleri en çok sevindiren olay, sporcularımızın aile büyüklerinin ilgisi oldu. Yaklaşık 1 yıl önce kursumuzu başlattık. Bu sürede sporcularımızın hevesli olmaları bizleri de olumlu yönde etkiledi ve bu zaman içerisinde büyük yol kat ettik. Antrenmanlarımız Şubat tatilinde ve yaz döneminde de aralıksız devam edecektir. Bu yolda bizleri destekleyen Karasu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Sporcuların, müsabakalar için daha çok küçük yaşta fakat bu sporda başarı için en mükemmel yaşta olduklarını vurgulayan Antrenör Abakoç ise; “Her yıl düzenli olarak Sakarya’da Marmara Bölgesi lig müsabakaları gerçekleşiyor. Bizlerde sporcularımızı bu müsabakalara hazırlıyoruz. Sporcularımız 13 farklı ilden gelen bin 350 sporcu ile müsabakalarda yer alıyorlar. Önümüzde uzun bir süreç var. Bu disiplin ve heyecanla çalışmalarımızı sürdürürsek yıllar sonra katılacağımız müsabakalarda başarıya ulaşacağımız kanaatindeyim. Kursların başladığı ilk günden bu günlere kadar bizlerden desteklerini esirgemeyen Karasu Belediye Başkanımız Sayın Mehmet İspiroğlu’na, kendim ve sporcularımız adına teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

Sporcuların hepsiyle bire bir ilgilenen Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, ziyarette; “Karate takımımızın bugüne kadar çok önemli işler başardığını görüyoruz. Takım olarak biz her zaman sporcularımızın yanındayız ve destekçileriyiz. Salon sporları branşlarında spor yapan gençlerimizin hep başarılarına tanık oluyoruz. Ben takımımızın antrenörünü, sporcularımızı ve ailelerini bu üstün başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Salon sporlarını her zaman önemsiyoruz, çünkü bu sporlarla uğraşan gençlerimiz kendilerini bu alanlara çok çabuk bir şekilde adapte ederek, kısa sürede başarı elde ediyorlar. Bugüne kadar Karasu Belediyesi olarak sporun her dalına destek olmaya çalışıyoruz. Bizler sizleri desteklemeye devam edeceğiz, inşallah daha büyük başarıları elde edeceğiz” dedi.