Kahramanmaraş 1. Amatör Küme'de oynanan bir maçta hakemin yaptığı skandal hata ulusal basında da yer buldu. Yaşanan olayın ilginçliğinden ziyade Sakaryaspor'u yakından ilgilendirecek bir gerçek de ortaya çıkmış oldu. Kahramanmaraş 1. Amatör Küme'de Kahramanmaraş Sakaryaspor adında bir takımın varlığını öğrenmiş olduk. Hatta takımın logosu da Sakaryaspor logosunun aynısı. Renklerin Sarı-Siyah olması dikkat çekerken, böyle bir takımın varlığını böylesi bir rezilliğin ortaya çıkarması da ilginç olan taraftı.



İşte ulusal basına düşen o haber;
"Kahramanmaraş 1. Amatör Küme A Grubu’nda, 6 Mart’ta oynanan Kahramanmaraş Sakaryaspor – Türkoğlu Belediyespor takımları arasındaki maçta bu kadarı da olmaz dedirten bir skandal yaşandı. Kümede kalmayı bir önceki maçta garantileyen Türkoğlulu futbolcular, Sakarya karşısında 5-0 mağlup duruma düşünce hakeme itiraz ederek, arbede çıkardılar.

Türkoğlu teknik direktörü, takımını sahadan çekti. Hakem de 60. dakikada soyunma odasına giderek maçı tatil etti. Ancak ligde kaldığı için rahat olan Türkoğlu Bld.’nin unuttuğu bir şey vardı: Müsabaka Talimatı 24. Maddesi’ne göre takımı sahadan çekmenin cezası hükmen mağlubiyet dışında 3 puan silinmesini de gerektiriyordu. Bu madde sonradan akıllara gelince teknik direktör ve futbolcular hemen hakem odasına koşup maçın hakeminden özür diledi. Hakem Mustafa Bozkurt da bu özürden o kadar etkilenmiş olacak ki, raporunda maçı 90 dakika oynanmış olarak yazdı. Bu da yetmedi, 60. dakikada gösterdiği kırmızı kartı 80’de çıkartmış gibi rapor etti. Bu olay yüzünden küme düşen Andırınspor şimdi TFF’nin vereceği kararı bekliyor."