Türkiye Judo Federasyonu ile Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Sakarya Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvaya Türkiye’nin yanı sıra Fransa, Yunanistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Suriye, Kırgızistan, Kazakistan, Ukrayna, Irak, Gürcistan ve Rusya’dan yaklaşık 700 sporcu katıldı.

Yıldız, ümit, genç ve veteranlar kategorilerinde mücadelelerin yapıldığı turnuvada Türkiye Genç büyüklerde takım 2.’liği , yıldızlar ise takım 3.’lüğü elde etti.

İlimiz Akdemir Spor Kulübü’nden Yıldızlar  kategorisinde 50 kg.’da Yunus Emre Ferik 3.,  55 kg.’da Yusuf Kantar 1.,  Ümitler kategorisinde 60 kg.’da Sedat Durmuş 2., 81 kg.’da Yasin Revaz Şenol 1., Genç büyük kategorisinde 55 kg.’da Yusuf Kantar 3.,60 kg.’da  Sedat Durmuş 3., 48 kg.’da  Feryat Gönültaş 3., 100 kg.’da Turgut Altınışık 1., +100 kg.’da Mert Mehmetağaoğlu 1. oldu. Kurucu Spor Kulübün’den Ümitler kategorisinde +78 kg.’da Melisa Kurucu 3., +90 kg.’da Metin Var 3. oldu.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; “7. Uluslararası 30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası Judo Turnuvası’na en iyi şekilde ev sahipliği yaptık. 700’e yakın sporcunun katıldığı müsabakalarda ilimiz sporcuları minderde başarılı sonuçlara imza atarak, ülkemizin turnuvayı şampiyon tamamlanmasında büyük pay sahibi oldular. Turnuvamızın düzenlenmesinde pay sahibi olan başta Judo İl Temsilciliği, Judo Antrenörlerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

4 gün süren turnuvanın sonunda dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Türkiye’nin 58 altın, 53 gümüş ve 102 bronz madalyayla birinci bitirdiği turnuvada Azerbaycan 2., Yunanistan 3., Rusya 4., Türkmenistan ise 5. oldu.