Sakarya Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği ile Sakarya İl Hakem Kurulu tarafından sezon açılışı nedeniyle program düzenlendi. Programa Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, TFFHGD Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, TFFHGD Sakarya Şube Başkanı Özgür Aygün, İl Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Kemiksizoğlu ve hakemler katıldı.

“Daha iyi olmak için çabalayacağız”

Açılış konuşmasını yapan TFFHGD Başkanı Özgür Aygün, “Futbolun vazgeçilmezlerinden olan hakemlik futbolun keyifli bir şekilde izlenmesinde önemli bir rolü bulunmaktadır. Biz hakemler olarak yaptığımız işe önem veriyor ve her seferinde bir öncekinden daha iyi olmaya çalışıyoruz. Değerli hakemlerim, bizler bu günden itibaren daha çok çalışarak kendimizi geldiğimiz noktadan daha da ileriye taşıyacağız. Her türlü desteği esirgemeden bizlere sağlayan, hakem ve gözlemci evini eden Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sakarya her zaman sizin desteğinizle birlikte büyüyecektir” dedi.

“Süper Lig’e hakem çıkaracağız”

İl Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Kemiksizoğlu, “Kurulumuzla birlikte toplanarak amaç ve hedeflerimizin neler olduğunu belirledik. Bugüne kadar Sakarya, yetiştirdiği futbolcularla anılmıştır. Biz Sakarya’nın artık hakemlikte de söz sahibi olmasını istiyoruz. Bu konuda çok çalışmalıyız. Süper Lig’e hakem çıkarmayı amaç edindik. Başkanımız Zeki Toçoğlu biz hakemlere çok önemli bir hediye sundu. Camiam adına teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

“Spora hizmete devam”

ASKF Başkanı Yaşar Zımba, “Hayatım boyunca her zaman spor ile iç içe oldum. Hakemlikte yaptığım için kendimi hakem olarak görüyorum. Hakemler ile spor kulüpleri arasındaki ön yargıyı ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz ve bunu başardığımıza inanıyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz sporuna hizmet sunmaya devam edeceğiz” dedi.

“Başarı birliktelikten geçer”

TFFHGD Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı, “Başkanımız Zeki Toçoğlu’na bizlere her konuda yardımcı olduğu için müteşekkirim. Bugün sezon açılışlarını gerçekleştirmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Biz hakemler olarak başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Bunları kardeşlik, sevgi ve birlik içinde yapmamız gerekiyor. Eğer Süper Lig’de temsilcilerimiz olması gerekiyorsa bu, buradaki birliktelikten geçer. Hepimizin buna yardımcı olması gerektiği inancındayım. 2018-2019 sezonunda tüm kardeşlerime başarılar diliyorum. Saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

“Sporun ve sporcunun yanında olduk”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak sporun ve sporcunun yanında olduk. Sporun bir parçası olan hakemlerimize inşa ettiğimiz Hakem ve Gözlemciler Evi’ni hediye ettik, malzeme desteğinde bulunduk. Hakem kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak konusunda her zaman hazırız. Karşılaşmaları takip ettiğim kadar hakemlerimizi de takip ediyorum” dedi.

“Yeni sezon hayırlı olsun”

Başkan Toçoğlu, “Sakarya yetiştirdiği sporcularla ve hakemlerle her zaman adından söz ettirmiştir. Sakaryalı hakem kardeşlerimizin çok daha iyi liglerde değerlendirilmeleri gerekiyor. Çünkü hakemlerimiz bunu hak ediyor. Bugün burada yeni sezon açılış vesilesi ile birlikte olduk. Yeni sezonumuz hayırlı olsun. Kardeşlik ve barış içinde bir sezon geçirmek dileğiyle sizleri saygı ile selamlıyorum” şeklinde konuştu.

“Bir bütün halinde devam etmeli”

Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, “Eski bir sporcu kardeşiniz olarak futbolun tüm paydaşlarının nezaket sınırları içerisinde, bütüncül bir bakış açısıyla hareket etmesini temenni ediyorum. 2018-2019 futbol sezonunda tüm paydaşlarla uyum içerisinde, karşılıklı sevgi ve saygıyı bozmadan, bir bütün halinde devam etmeli.  Herkese hayırlı uğurlu olmasını istiyorum” dedi.