Bir süredir adı Sakaryaspor için başkan adaylığı ile ilgili olarak geçen isimlerden İbrahim Nalbant, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek resmen aday olduğunu açıkladı. Nalbant’ın bu açıklaması ile Sakaryaspor için ilk ve tek başkan adayı da ortaya çıkmış oldu. Başkan Adayı İbrahim Nalbant, toplantıda yaptığı açıklamada, “3 dönem önce de aday olmuş ancak 5 oyla İsmail Gürses’e kaybettik. Bugün bir kez daha yönetime talip oluyorum. 26 yönetici ile göreve talibiz. Bizim en önemli farklılığımız “Denk Bütçe” oluşturmak olacak. 10 milyon TL’lik bir takım kurmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

5 MiLYON HAZIR, TRANSFER AÇILACAK
16 Haziran’da gerçekleştirilecek olan genel kurulda adaylığını açıklayan İbrahim Nalbant, 5 milyon TL bütçe ile geldiklerini ve ilk işlerinin de transferi açmak olduğunu söyledi. Nalbant, “Benim en büyük özelliğim hesabı kitabı iyi yaparım. Transferi çok rahatlıkla açacağız. Transfer yapımında ise peşinat ödemelerinde dahi sıkıntı yaşamayacağız. En az 5 milyon TL ile göreve geleceğiz. Tabiki sponsorluklar ve diğer çalışmalarla bu rakamı yukarıya çekeceğiz. Doğal olarak göreve gelmeden sponsorluk işleri olmuyor. Mevcut takımı koruyup üzerine takviyeler yaparak yola devam edeceğiz. Bir de tesisimizi yenileyeceğiz. 2’nci önceliğimiz de bu olacak” dedi.

BüLENT UYGUN MESELESi
Kamuoyunda bir süredir devam eden Bülent Uygun konusuna da açıklık getiren Nalbant, “Öyle bir hava oldu ki sanki kulübü Katarlılara satacağız. Öyle birşey yok. Bülent Uygun bize sadece yönetici desteğinde bulunacak. Maddi ve manevi yanımızda olacak. Katar’da iş yapan Türk isimler yöneticimiz olacak. Bu isimlerden bazıları Sakaryalı. Bülent Uygun sadece bize bu anlamda destekler verecek. Menajerlik gibi işler ya da kulübün Katarlılara verilmesi söz konusu değil” dedi.

DELEGE SiSTEMi ELLERiNDE
Başkan Adayı Nalbant, Sakaryaspor kongresi ile ilgili olarak oy kullanacak delegelerin belli başlı isimlerin elinde olduğuna dikkat çekerek, “600 delege varmış. Bunların 400’ü geçen sezon yapıldı. Bu delege sisteminde bizim seçim kazanmamız imkansız. Eğer mevcut yönetimden biri aday olursa biz nasıl seçileceğiz? Burada bir haksız rekabet olacaktır. Kişi bazlı değil, herkesi kucaklayan delege sistemi olması gerekiyor” dedi.