Turnuvaya sıkı bir şekilde hazırlanan Hendek Belediyesi Karate Takımı turnuvadan güzel bir sonuç ile döndü. Kulüp Antrenörleri Nurkan Kayacık ve Soner Açıkyol turnuvadan başarı ile çıktıklarını belirterek “Bu turnuva bizim için çok önemliydi. Yakın bir zamanda ümit genç ve 21 yaş altı Türkiye Şampiyonası’na gireceğiz. Yaptığımız çalışmaların karşılığını fazlasıyla gördüğümüz bir maç oldu. Önümüzde İstanbul Open ve Pamukkale Karate Turnuvaları var. İnşallah sporcularımız için güzel bir maç olacak” dedi.

Ekim ayında yapılacak olan Türkiye Karate Şampiyonası’nda, Dünya Şampiyonası seçmeleri için Hendek Belediyesi Karate Takımından toplam 27 sporcu Türkiye Şampiyonası’na katılacak. Hendek Belediyesi sporcuları Milli Takım için ter dökecek. Antrenörler Nurkan Kayacık ve Soner Açıkyol müsabaka için destek veren Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, bütün imkanlarını kullanan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Spor Müdürü Feyzullah Köstereli, Halk Eğitim Müdürü Necati Tan ve Karate İl Temsilcisi Aykut Duman’a, sporcu velileri ve sporcular adına teşekkür etti.

Derece alan sporcular Büşra Tosun, Beyza Ünlüsoy, Ömer Ateş, Kerem Ali Zeren birincilik ödülülü alırken, Beyza Duman, İremnur Çelik, Doğan Ateş, Numan Başaran, Miray Turgut ikincilik ödülü aldı. Ümit Atış, Sefa Onur Er, Elyesa Sevindik, Volkan Karagöz, Ayşenur Şahin, Nursena Tokacı, İremnur Şahin, Sudenaz Arslan, Batuhan Şahin, Abdülhamit Yavuz ise üçüncülük elde ettiler.