4 – 09 Ağustos 2015 tarihleri arasında Sırbistan’ın Subotica kentinde yapılan Yıldızlar Güreş Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Hendekli Samet Başar (50 kg) ve Bedirhan Tan (85 kg) şampiyonada kendilerinde 2-3 yaş büyük sporcularla güreştiler.

50 kg’da Samet Başar, ilk turda Yunan rakibini 11-0, ikinci turda Dünya’da derecesi olan Ermeni rakibini 18-7 yenerken, üçüncü turda Bulgar rakibiyle yaptığı maçta 5-0 önde iken şanssız bir şekilde 6-1 yenildi. Üçüncülük için Macar rakibiyle maç yapan Samet Başar rakibini 4-1 yenerek Avrupa Üçüncüsü oldu.  Hendekli sporcu Bedirhan Tan’da 85 kg’da çok iyi maçlar yapmasına rağmen şanssızlıklar peşini bırakmadı. Avrupa 5.’si olan Tan, yaptığı maçlarla şampiyonada göz doldurdu.

 Takım halinde Avrupa 3.’sü olan grekoromen milli takımın hocası ve kendisi de eski bir Dünya Şampiyonu olan Zafer Başar, güreşçilerin hepsinin iyi maçlar yaptığını belirterek, “Güreş küçük yaşlarda başlayıp uzun emekler verilmesiyle meyvesini veren bir spordur. Sporcularımız 7 yaşlarından itibaren hazırlanıyorlar. Gelinen nokta asla tesadüf değil. Sporcularımız çok daha büyük başarılara imza atacak durumdular. İnşallah 24 Ağustos’ta Bosna’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda çok daha iyi başarılar alabilmek için minderde olacağız” dedi.

 Başar, kendilerini Sırbistan’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda yalnız bırakmayan AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’ye de teşekkür etti.