İlçede güreş müsabakaları düzenlenmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’ın yanı sıra, Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, Akyazı Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak ve Akyazı Akbalık Güreş Ağası İdris Caymaz katıldı.

Toplantıda yer alan güreşçiler; Akdeniz Şampiyonu Ali İmamoğlu, Başaltı Şampiyonu Abdullah Kaçmazoğlu, Başaltı Şampiyonu Rıfat Poyraz, Başaltı Şampiyonu Yusuf Tatlı, Büyük Orta Şampiyonu Yusuf Yüksel, Karapürçek Antrenörü Mustafa Çelik, Kocaeli Büyükşehir Belediye antrenörü Abdulhamit Altun, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörü Bülent Hikmet, Pendik Yunus Emre Meslek Lisesi Müdür yardımcısı Adem Altun, İzmitli iş adamlarından Mustafa Sirmen, Akyazılı güreşçiler Savaş Tan ve Vedat Kırgız, yaşadıkları sıkıntıları Federasyon Başkanı Musa Aydın’a ilettiler.
Akyazı’da bu sene gerçekleşecek olan Geleneksel Akbalık 55. Yağlı güreşleri öncesi yapılması gerekenlerin de konuşulduğu toplantıda, görüş alış verişinde bulunuldu.

Türkiye Güreş Federasyon Başkanı Musa Aydın, Akyazı Akbalık Yağlı Güreşlerinin Türkiye ve yağlı güreşler açısından çok önemli olduğunu söyledi. Aydın, “Akbalık Güreşlerinin yıllar sonra tekrar başlaması bizleri çok memnun etti. Akyazı Belediye Başkanımız Sayın Hasan Akcan’a bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Ata sporumuz Yağlı Güreşler verilen desteklerle ayakta kalacak ve yaşayacaktır. Bu yıl yapılması planlanan 55. Akbalık Yağlı Güreşlerine yine birçok Yağlı Güreş Pehlivanımız katılacaktır” dedi.