Koronavirüs önlemleri kapsamında genel kurulların toplanma yasağının 1 Aralık 2020'den 28 Şubat 2021'e uzatılması nedeniyle Galatasaray'ın 19-26 Aralık'taki seçimli genel kurul toplantısının iptal olduğu belirtildi. Öte yandan Trabzonspor Kulübü de, Aralık ayında yapılacak olan olağan genel kurulun ertelendiğini açıkladı.

Bordo-Mavili ekipten yapılan açıklamada, "Olağan Genel Kurulumuz, İçişleri Bakanlığı'nın Covid-19 tedbirlerini içeren genelgesi uyarınca ileri bir tarihe ertelenmiştir" denildi.

Alınan bilgilere göre İçişleri Bakanlığı'nın bünyesinde oluşturulan COVID-19 Bilimsel Danışma Kurulu, fiziksel mesafenin korunmasının zor olacağı sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler veya kooperatiflerin geniş katılımlı toplantılarının yapılmamasını ve ileri tarihe ertelenmesini önermişti.

1 Aralık 2020 olan bu tarihin 28 Şubat 2021'e uzatılacağı öğrenildi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından 5-12 Aralık tarihlerinde yapılması planlanan Sakaryaspor Genel Kurulu'nun da ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu oldu.