BAL kararlarına tepki

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol İcra Kurulu, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez başkanlığında geçtiğimiz günlerde İstanbul'da toplanmıştı. Toplantıda çıkan kararlar Bölgesel Amatör Lig takımlarını, futbolcuları ve antrenörleri üzmüş ve tepkiler yaratmıştı. 2018-2019 sezonunda BAL ve Yerel lig takımlarında oynamasına izin verilen 2001 ve daha büyük doğumlu 2 (iki) yabancı futbolcu sayısı ise 1'e(bir) indirildi. 2002 ve daha küçük doğumlu yabancı futbolcu sayısının ise 2 (iki) olarak devam etmesi kararlaştırıldı. 2018 - 2019 sezonunda BAL ve Yerel Lig takımlarında 1990 doğumlu ve daha büyük futbolcular, 'yaşı büyük futbolcu' statüsünde oynayabilecek ve 18 kişilik müsabaka isim listesinde yaşı büyük en fazla 5 (beş) futbolcu yer alabilecek. Alınan kararların ardından Bölgesel Amatör Lig  takımların büyük bir çoğunluğu TFF’ye tepki gösterdi.

Futbolcular tepkili

Yaşanan bu gelişmelerin ardından üst liglerde de oynanan bir çok müsabakada alınan bu kararlara tepkiler gösterildi. Profesyonel lig müsabakalarında bir çok takım oyuncuları maçların başında 1 dakikalık protesto yaparak dikkat çekmişti.

Protesto edilecek

Bugün Atatürk Stadı’nda oynanacak olan Sakaryaspor – Sarıyer play-off yarı final müsabakasında da bir protesto olacağı öğrenildi. Sakaryasporlu ve Sarıyerli futbolcuların maçın başlama düdüğü ile birlikte 1 dakika boyunca top çevirecekleri ve mücadele etmeyecekleri öğrenildi./Medyadetay.com