İtalya’nın Varese kentinde düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonasında milli sporcumuz Enes Kuşku’nun yarıştığı kategoriye 25 ülkeden sporcular katıldı. Şampiyonada en çok katılım sağlanan branş olan tek çiftede Dünya 2.’si olma başarısı gösteren ilimiz altyapısında yetişmiş Şeker Mahalleli Enes Kuşku, ülke tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

İl Müdürü Salih Koşu “Enes Kuşku, hem uluslararası yarışlarda ülke tarihinin en iyi zamanını yakalayarak bizi gururlandırdı hem de Dünya 2.’si olarak Kürek branşında gücümüzü tüm dünyaya gösterdi” diye konuştu. Koşu, müsabakalar hakkında bilgi aldıktan sonra sporcuyu ve antrenörünü tebrik etti ve sporcuya hediyesini takdim etti.

Antrenör Gökmen Kaya ise başarıdan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, “7.00’lık derece ile Galatasaray Kulübü sporcusu Enes Kuşku Dünya 2.’si oldu.  Önümüzdeki yıl hedefimiz Dünya Şampiyonluğunu elde etmek ve olimpiyatlara katılmaya hak kazanmak olacak. İl Müdürümüz Salih Koşu’ya sporcumuza ve kürek branşına verdiği destekler için teşekkür ediyoruz” dedi.

enes_kusku_kurekte_tarih_yazdi2.jpg