Paris'te düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası'nda erkekler kumite +84 kiloda Enes Erkan altın madalya kazandı. Erkan, büyükler kategorisinde 2006 yılından bu yana altın madalya alan ilk Türk karateci oldu. +84 kilo finalinde Azeri Şahin Atamov ile karşılaşan Enes Erkan, maçın 38. Saniyesinde yuko ile 1-0 öne geçti. Fizik üstünlüğünü kullanarak rakibini yere yatırmaya çalışan milli karateci, rakibine üst üste üç ihtar aldırarak avantaj yakaladı. Maçın bitimine 70 saniye kala bir puan daha alarak durumu 2-0'e getiren Erkan, son bölümde bir puan daha aldı ve 3-0'lık net bir skorla rakibini mağlup etti.

Altın madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Enes Erkan "Daha önce gençlerde dünya şampiyonu olmuştum ama büyüklerde böyle bir başarım yoktu. Bu başarıda payı geçen çok insan var ve hepsine teşekkür ediyorum. Yarın inşallah erkek kumite takımıyla da altın madalya alırsam sevincim katlanacak" dedi.

BAKAN KILIÇ'TAN KUTLAMA

Enes Erkan, maç sonrası sevincini tribünde kendisini izleyen eşi Emine Erkan'a sarılarak kutladı. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da VIP tribününden inerek şampiyon karateciyi tebrik etti. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da Enes Erkan'ı final maçından sonra telefonla arayarak kutladı.

ŞEYDA GÜMÜŞTE KALDI

Akşam seansında tatamiye çıkan bir başka finalist Şeyda Burucu ise Japon rakibi Kayo Someya'ya 5-0 yenilerek gümüş madalyada kaldı. Maçtan sonra büyük üzüntü yaşayan Burucu, madalya seramonisi sırasında hüngür hüngür ağladı.