Olaylı kongre sonrası SakaryaHalk Gazetesi'nden Hüseyin Cumalı'ya konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Kongre öncesiydi. Gerek birebir, gerekse telefonla eski başkanlar dahil herkes ile konuştum. Bu konuşmalarında 'birlik ve beraberlik içinde kongreye gidelim, her zaman yanınızdayım' dedim. Yine kongre öncesinde İbrahim Nalbant ile görüştüm ve kendisi maddi anlamda sıkıntısı olmadığını iletti" dedi.

Cumhur Genç ile de görüştüm

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Cumhur Genç ile de görüştüm. Kendisine yaptığım görüşmeleri aktardım ve aday çıkmayacağı yönüyle konuştuk. Sonra duydum ki Genç liste çıkartıyor. Kendisine 'liste çıkartmayacaktın' diye sorunca o da bana ' arkadaşlar böyle istedi ve liste çıkarttım' dedi. Bende 'hayırlı olsun' dedim. Olay budur. Bizim baskıyla işimiz olmaz. Ben her zaman Sakaryaspor'dan yanayım" diye konuştu.

Kulüp binasına geçtik

Kongrede konuşma yaptıktan sonra açık oylama önerisiyle birlikte gerginlik yaşandığını da belirten Başkan Yüce, "Gerginlik çıkınca eski başkanlar bana 'kulüp binasına geçelim' dediler. Bizde hep birlikte kulüp binasına geçtik. Ancak bu davranışımız 'İbrahim Nalbant kongreyi terk edince Başkan Yüce de terk etti' şeklinde düşünülmüş. Böyle bir konu söz konusu değildir. Ben eski başkanlarımızın teklifi üzerine kongreden kulüp binası geçtim" dedi. 

Kaynak: SakaryaHalk