Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Kick Boks İl Temsilcisi Hayri Ad, Kulüp Antrenörü İbrahim Şen ve İl Antrenörü Seydi Gökpınar ile Atletizm İl Temsilcisi ve Antrenörü Aytekin Gündoğdu’nun da eşlik ettiği ziyarette, bu yıl 1-2 Şubat tarihleri arasında Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılan Dünya Kupası Kick Boks Şampiyonluk maçında 63 kilogramda ringe çıkıp Yunan ve Bulgar rakiplerini yenerek Dünya Şampiyonu olan Orhan Şimşek, İstanbul’un ev sahipliğinde 9 Şubat tarihinde düzenlenen 4. Balkan U20 Salon Atletizm Şampiyonası 60 metrede 6.76’lık derecesiyle Balkan Oyunları rekorunu kırıp şampiyon olan Milli Atlet Umut Uysal, yine ülkemizin takım halinde şampiyon olduğu İstanbul’daki Balkan 20 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası 4x400 metre bayrak yarışında Türkiye rekoru kırarak Şampiyonayı 2. olarak tamamlayan Kadın Milli Takım sporcuları Ezgi Kol ve Zehra Oral yer aldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy kabullerinden ve kendilerine verdikleri desteklerden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür ettiklerini ifade ederken, şampiyon sporcular da derecelerine ve şampiyonalara nasıl hazırlandıklarına dair bilgiler verdiler.

“Spor her alanda fayda sağlıyor”

Ziyaretten ve derecelerden büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Hakkını vererek, emek verip gayret göstererek ve bunun sonucunda da başarıyı da elde edip madalyayla, dereceyle şehrimize dönen kardeşlerimizi gönülden tebrik etmemiz gerekiyor. Elbette her şey madalya değil, her şey kupa değil, kupası, madalyası olmasa bile gençlerimizin hayatında spor gibi faydalı bir uğraşın varlığı bizleri zaten sevindiriyor. Ancak madalya ve kupaların kazanılması da başarıların karşılığını vermesi açısından önemlidir. Hem sağlık açısından hem de arkadaşlık, dostluk ve ekip ruhunu kazandırma açısından sporun faydaları saymakla bitmiyor” dedi.

“Sakarya bir spor şehri”

Vali Nayir, “Sporun her alanında gerçekten büyük emek vermiş ve başarılı sporcular yetiştirmiş bir ilde yaşıyoruz ve bununla övünüyoruz. Tarımda, sanayide, turizmde büyük bir başarı elde eden Sakarya’mızın adını sporda daha yukarılara çıkaracak her faaliyet bizim için önemlidir. Başarıda bir ekip anlayışının olması çok önemlidir. Sporcunun başarısında, ailesi ve antrenörlerinin, Gençlik ve Spor teşkilatımız ile yerel yönetimlerimiz ve spor kulüplerinin sunduğu imkânların katkısı da büyüktür. Bu işler tek taraflı olmuyor, kuş iki kanadıyla uçabilir, bizim de kanat sayısını artırmamız lazım ki, daha güzelini hep birlikte başarabilelim” şeklinde konuştu.