Adapazarı’nda hizmete giren Sakarya Dalış Eğitim Merkezi, dalışın yalnızca Ege ve Akdeniz’e özgü bir spor olmadığını ispatlarken sosyal sorumluluğa da önem veriyor.

Dalış Eğitmeni ve Sualtı Fotoğrafçısı Recep Şen tarafından kurulan Sakarya Dalış Eğitim Merkezi; dalış, sualtı fotoğrafçılığı, zıpkınla balık avı ve cankurtaran eğitimlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de destek olmayı amaçlıyor. Faaliyetleri ile ilgili olarak bilgiler veren Sakarya Dalış Eğitim Merkezi kurucusu ve eğitmeni Recep Şen, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yaparak engelli rehabilitasyonu, sokak çocuklarının topluma kazandırılması, Marmara ve Karadeniz’in sualtı zenginliklerinin tanıtılması gibi daha birçok başlıkta sosyal projeler geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ege ve Akdeniz’in haricinde de dalış yapılabilir

Sakarya Dalış Eğitim Merkezi kurucusu ve eğitmeni Recep Şen; her yaşta insanın mesai saatleri dışında da katılabileceği sualtı dalış eğitimleri ile Sakarya ve çevresinde farkındalık yaratacak türden bir anlayışla hizmet vereceklerini de ifade ederek şunları söyledi; “Dalış sporu yalnızca Ege veya Akdeniz ile sınırlı değildir. Sakarya Dalış Eğitim Merkezi’nde eğitimler önce malzeme tanıma ve teorik derslerle başlayıp daha sonra havuz ve açık su eğitimleri ile devam ediyor. TSSF/CMAS ve SSI standartlarında kaliteli dalış eğitmenleri tarafından verilen eğitimlerin sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara ise Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu tarafından onaylı 1 Yıldız Dalıcı Brövesi ve Dalıcı Kayıt Defteri veriliyor. Recep Şen, Serra Sönmez Şen, Bekir Yücel, Yusuf Yıldız ve Mehmet Şensoy’dan oluşan Sakarya Dalış Eğitim Merkezi ekibi sualtı dalış eğitiminin haricinde dalış organizasyonları, cankurtaran eğitimleri, sualtı fotoğrafçılığı, yüzme eğitimi ve zıpkınla balık avı eğitimleri de veriyor.