Çocuk oyunlarının açılış seremonisinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Fatih Çelikel, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, SASKF Başkanı Yaşar Zımba, GHSİM Şube Müdürü Murat Acar, il milli eğitim müdürlüğü personelleri, okul idareci ve öğretmenleri ile çok sayıda veli katıldı.

Açılış seremonisi saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla start aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş yaptığı konuşmada, “Teknoloji ile iç içe olan çocuklarımız geleneksel oyunları unuttular. Biz de çocuklarımıza çocukluğumuzun oyunlarını öğretiyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz çocuk oyunları şenliğine katılan tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel de, “İlimiz okullarında yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, kaleli yakar top ve tombik gibi geleneksel oyun kültürlerimizin çocuklarımız tarafından devam ettirilmesi bizleri çok mutlu etmektedir. Çocuklarımızın teknoloji çağında telefon, bilgisayar ve internet bağımlılığını önlemek, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için kesinlikle spora teşvik etmeliyiz. Spor; çocuklarımızın fiziksel gelişiminin yanında psikolojik ve sosyal yönden gelişimine de katkıda bulunur. Bireysel sporlar; özgüvenin, kendi sorumluluğunu alma yetisinin gelişimine katkıda bulunurken, takım sporları; paylaşmayı, yardımlaşmayı, takım halinde hareket etmeyi geliştirir. Spor yapan bir çocuk zamanını doğru kullanmayı öğrendiğinden okul başarısı da beraberinde gelir. Düzenli fiziksel aktivite ile çocuğun kuvvet ve dayanıklılığı artar, kemik gelişimi olumlu yönde etkilenir, kilo kontrolü sağlanmış olur” şeklinde konuştu.

Çelikel, “Geçtiğimiz yıl Okul Sporlarında 61.768 öğrencimizin spor yaptırmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadık. Bu yıl an itibariyle bu rakamı 65 bin 828’e çıkartarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzle istikrarlı çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.  İl Müdürlüğümüz bünyesinde her yıl Haziran ayı içerisinde başladığımız yaz spor okullarına tüm  çocuklarımızı buradan  davet ediyorum.

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliklerine katılan başta çocuklarımızı spora teşvik eden ailelerimiz olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Okul Sporları birimimize, öğretmenlerimize ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor,  tüm evlatlarımıza başarılar diliyorum” dedi.