Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 19. haftasında Tofaş ile karşılaşacak. 5 Mart Pazartesi günü saat 19.00’da Bursa Tofaş Spor Salonu’nda oynanacak zorlu mücadele BeinSports3’ten canlı olarak yayınlanacak. Lige verilen arayı iyi değerlendirdiklerini belirten Koça Selçuk Ernak, maça hazır olduklarını söyledi.

“Bu ara bize iyi geldi”

Tofaş maçı öncesi açıklamalarda bulunan Koç Selçuk Ernak, “Türkiye Kupası’ndan sonra Milli Takım arası da olduğu için uzun bir ara oldu. Sakatlıkları bulunan oyuncularımızın iyileşmesi için bu arayı iyi değerlendirdik. Lazeric tam olarak iyileşmiş değil. Milli takıma giden Metecan Birsen’in de dizi esnedi. Tabi Tofaş maçında oynama ihtimali çok düşük. Bunların dışında iyi bir hazırlık dönemi geçirdik diyebilirim” dedib

“Taraftara layık olmaya çalışıyoruz”

Ernak, “Sakarya bir spor şehri sadece basketbol değil, futbol takımı ve diğer branşlarına gösterdiği ilgiyle hem sporu destekleyen hem de spor müsabakalarını çok seven bir şehir. Biz geldiğimiz günden beri çok destek gördük. Hem sosyal medyada hem de saha kenarında. Mümkün olduğunca iyi bir takım kurmaya çalıştık. Alabildiğimiz en iyi sonuçları almaya çalışıyoruz. Onların desteğine layık olmaya çalışıyoruz. Bu maçı deplasmanda Bursa’da oynayacağız. 12 Mart Pazartesi günü oynayacağımız Uşak maçını taraftarlarımız bir şölen yeri haline getirmesi lazım. Uşak takımı da galibiyet istiyor. Ona göre çalışmalarını sürdürüyorlar. Bizleri Tofaş maçında da Uşak maçında da yalnız bırakmasınlar” ifadelerini kullandı.

“Elimizden gelenin en iyisi yapacağız”

Takım kaptanı Tufan Önen, “Türkiye Kupası maçı bizim için çok zor bir mücadele oldu. Şimdi tekrardan Tofaş ile mücadele edeceğiz. Kazanmak için gidiyoruz. Biz elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Kazanmak içinde her türlü çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Taraftarımız bizim 6. adamımız. Onlara her maç ihtiyaç duyuyoruz. Bizler sahada onlardan güç alıyoruz. Bizi desteklemeye devam etsinler” die konuştu.

“Maçı kazanmak istiyoruz”

Mehmet Özdoğan, “Tofaş yazdan beri en çok oynadığımız rakiplerden biri. Kupa maçında biraz şanssızdık ve kaybettik. Yine Tofaş ile karşı karşıya geliyoruz. Hazırlıklarımız devam ediyor. Pazartesi günü oynayacağımız Tofaş maçını kazanmak istiyoruz. Ligimize verilen ara bizim için çok iyi oldu. Taraftarımız sağ olsunlar bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Her maçımıza geldiler. Deplasmanda da yalnız bırakmadılar. Tofaş maçında da onları tribünde görmek istiyoruz” dedi.